Merhaba sevgili okurlar. Yaklaşık bir buçuk aydır sizlerle bir araya gelmediğimin farkındayım.

Yazılarının çoğunluğunun siyaset üzerine olan birisinin seçim dönemi yaklaşınca yazmaması garip değil mi? Evet. Ancak bir kişinin bile oyunu değiştirme sorumluluğunu göze almak istemedim. Çünkü desteklediğim hiçbir aday yoktu. Yazarsam herkesin aleyhinde yazacaktım bu da sizleri etkileyebilirdi. Bu yüzden bu süre zarfında yazmama kararı aldım.

Adam, tekrar her zaman olduğu gibi kazandı. Normalde seçim günü kazanırdı bu kez adaylar açıklandığı an kazandı. Sadece bazıları bu tatlı rüyadan seçim sonuçları açıklandığında uyandı. Adamın kazanacağı Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmeyerek masadan kalktığı gün belliydi. Adamın kazanacağı milletvekili listeleri açıklandığı gün belliydi. Adamın kazanacağı Kılıçdaroğlu’nun aday olduğu gün belliydi. Muhalif seçmen “Kılıçdaroğlu aday olma” sloganları atarken iktidarın “Yeter ki sen aday ol Kılıçdaroğlu” demesine rağmen aday olan Kılıçdaroğlu ile bu seçime girdiğimizde zaten sonucu bizler biliyorduk. Yine de gönülsüz olarak da olsa çoğu seçmen gidip oyunu verdi. Yine de adam kazandı…

Daha önceki yazılarımda da vurgulamıştım. 2018 seçiminde 6 liderin girdiği seçimden bu yana muhalefet oylarını %0.7 artırabildi. 6’lı masa ve dışarıdan destek veren partilere, onca belediye imkanlarına, ülke ve vatandaşın içinde bulunduğu zor koşullara rağmen %0.7 gibi bir artış yakalayabilen muhalefet varken adam kazandı demek suç mu?

Sanki ilk defa seçim oluyormuş veya Recep Tayyip Erdoğan’a karşı seçime giriliyormuş gibi Kılıçdaroğlu “Devletin tüm imkanları karşımda kullanıldı, karalama yapıldı, şöyle böyle oldu” diye bahane bulması bir tek bana mı komik geliyor? 2018 seçiminde senin adayını televizyona bile çıkartmıyorlardı. Seçimde binlerce sandıktan veri alamazken de böyle sorunlar yok muydu? İnsanın aklıyla dalga geçmeyin artık. Bir de mücadeleme devam edeceğim demiş. Hani bu seçim son seçimdi? Fikir mi değiştirdiniz? Bir seçim daha yapılabiliyormuş demek ki ülkede. Sanki demokrasi kalkacakmış gibi bir ruh haliyle seçmeni kendi safınıza çekmeye çalışıyordunuz. Bir seçim daha göreceğiz demek ki bu söyleminizden bu anlaşılıyor.

Hiç gocunmayın alınmayın. Adam, sizin sayenizde kazandı ve kazanmaya devam edecek. Biz seçmen olarak oyumuzu kullandık görevimizi yaptık. Siz adamın seçmenini ikna edemeyecek bir adayla seçime girerek bu ülkeyi 5 yıl daha adamın yönetimine verdiniz. Adamı siz kazandırdınız. Başkalarına suç atmayı bırakın ve hatanızı kabullenip gereğini yapın.