Denizli Atasına ve Cumhuriyete, öylesine bir özlem ve kararlılıkla sarıldı ki, insanlar sokaklara döküldü.

Herkes kendi olanaklarınca Cumhuriyet coşkusuna katıldı. Kimileri kıyafetleriyle, kimileri pankratlarıyla, kimileri arabalarıyla. Her ev her alan bayraklarla donandı.

Akşamları ise adeta birbirleriyle yarışarak Cumhuriyet coşkusunu salonlara taşıdılar Denizlililer.

Önce 100. YILDA YÜZ ÇOCUK temalı koro ki hem saz ekibi hem koro çocuklardan oluşan ve Türkiyede ilk olan Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu şefleri Nasuh Görkem KARAGÜN yönetiminde harika bir konser verdiler Atalarına ve Cumhuriyete sahip çıkarak.

Arkasından yine benim de üyesi olduğum Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı korosu şefimiz sayın Ahmet Nuri ÇAĞDAŞ önderliğinde olağanüstü kareografi ile süslenerek Atamızın da salona girmesiyle salonu daha da coşturan muhteşem bir konser sundu.

Bir gün sonra bu kez İstanbuldan gelen Alagöz Kültür Sanat tarihten günümüze dans gösterisiyle hem tarihi yad ettiler hem de Cumhuriyet coşkusunu yaşadılar ve yaşattılar.

Aynı gün Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda Cumhuriyet temalı konser izleyenleri coşturdu.

Başta Tabip Odası olmak üzere ADD, ÇYDD ve STK ların desteklediği gecede sayın Pınar AYHAN, ’’KEMAL’’ Müzikal Belgeseli ile bizlere harika bir gece yaşattı.

Cumhuriyet coşkusu bitmiyordu. Sivil Toplum Üyeleride boş durmuyorlardı. Denizli Tabip Odası korosu olarak yine şefimiz sayın Ahmet Nuri ÇAĞDAŞ önderliğinde değerli meslektaşımız Dr. Rıza Hakan Erbayın Atamızı temsil ettiği muhteşem gecede Atatürkün çocukluğundan gençliğine Zübeyde hanımla konuşmalarına, Zeybek gösterisinden Kafkas danslarına kadar uzanan koreografi eşliğinde sözcüklerle tanımlanamayacak bir konser verdik. Eminim izleyemeyenler çok şeyler kaçırmıştır.

Şimdiye kadar onlarca koro ve solo konserlere çıktım ancak hiç bir zaman bu iki konserde yaşadığım coşkuyu ve mutluluğu yaşamadım. İzleyenlerin samimi kutlamaları ne kadar haklı olduğumun göstergesiydi.

Bu vesile ile Sayın Osman ZOLAN’a, Sayın Prof. Dr. Fazıl Necdet ARDIÇ’a ve tüm emeği geçenlere yürekten teşekkürler. En büyük teşekkür ise şefimiz Ahmet Nuri Çağdaş beyefendiye…..
Elbette Denizli bununla yetinmiyor ve kutlamalar devam ediyordu.
12 Kasım Pazar saat :20.00 de Nihat Zeybekçi Özay GÖNLÜM salonunda UMUDUN ADI CUMHURİYET isimli muhteşem
gösteri (danslar, şarkılar, şiirler, söyleşiler) bizleri bekliyor. 20 Kasım Pazartesi günü yine Nihat Zeybekçi’de ÖĞRETMENLER KOROSU Cumhuriyet coşkusunu sahnede kutlayacaklar.
Tüm emeği geçenleri ve DENİZLİ’Yİ kutluyorum ATALARINA VE CUMHURİYETE yürekten sahip çıktılar.
YAŞASIN CUMHURİYET…. İZİNDEYİZ ATATÜRK…..
Önemli Not: Şefimiz Sayın Ahmet Nuri Çağdaş’ın Söz ve Müziği kendisine ait olan 100.YIL CUMHURİYET MARŞINI youtube'dan dinleyebilirsiniz.