Aslına bakarsanız yazacak çok şey var. Var olmasına varda bazı şeyleri yazmaya elim gitmiyor.

Mesela Askeri Lise mezunu olarak; orduevinde saçı yapılan Albay eşine ‘’Paşanın hanımı geliyor siz kalkın’’denmesini nasıl yazayım. Askerler arasındaki rütbe eşleride mi kapsıyor. Yaşamıma lise sonrası sivil olarak devam ettiğimden pek fazla bilgim yok, ancak görüşmeyi hiç kesmediğim asker olarak devam eden arkadaşlarımın anlattıklarından anladığım bu.
Aynı şeyleri hastane denetçisi olarak çalışırken Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde görmüş ve müdahale etmiştim. Normalde yemekhanelerde tüm çalışanlar birlikte yemek yerken, orada bir paravanla ayrılmış bölmede sadece doktorlar yemek yiyorlardı. Oysa biz doktorların görevimizi tek başımıza yapmamız mümkün değildir. Sağlık çalışanları bir bütündür. Her çalışanın az ya da çok katkısı vardır. Anestezi, hemşire ve personel olmadan ameliyat yapamayız. Aşı, Tansiyon, Ateş ve kan alımı, EKG v.s işi sağlık çalışanları tarafından yapılır. Bizlerin hava atmamıza gerek kalmadan zaten tüm sağlık çalışanları ne saygıda kusur ederler ne de çalışmayı aksatırlar. Egomuz onlarında modunu düşürür. Nasıl ki hastalar bir güler yüz iki tatlı söz ile rahatlıyorlarsa, sağlık çalışanlarımızın da güleryüz tatlı dile ihtiyaçları kaçınılmazdır. Yeni nesil doktorlarımızın hem sağlık çalışanlarından hem hastalarımızdan güleryüz ve tatlı dili  esirgememesi övgüye değerdir.
Her türlü ilişkimizde tatlı dil ve güler yüz anahtar değil midir? Sokakları temizleyen görevlilere bir kolay gelsin demek çok mu küçültür bizleri. Bütün hizmet sektörüne kolay gelsin teşekkür ederim demek? Yoksa onların yüzlerindeki tebessüm bizleri mutlu mu eder? Mesleğin küçüğü büyüğü yoktur. Her insanın yaptığı iş kendince özeldir. Bazı meslekler ekip işidir. Elbette ekip başı özeldir. Ancak diğer çalışanlar değersiz değildir. Onların katkısı olmadan iş tamamlanamaz. Çalışana saygı insanlığımızın olmazsa olmazıdır. Ekip başlarından daha az ücret alan insanlara nazik davranmak verimliliği artırır. Biz olmak beni daha mutlu kılar.
Güzel bir hafta sonu dileklerimle…
Lütfen bol SU içelim… Sağlıkla kalın sevgiyle kalın…

e-posta:[email protected]