İster çalışıyor olalım ister emekli ya da ev kadını; her birimizi, yaşamın farklı koşulları olumsuz duygulara ve mutsuzluğa itebilir.

Yaşam biçimimiz ne olursa olsun bir süre sonra yaptığımız iş yaşantımız rutine döner. Her yapılan işin birincil amacı para kazanmaktır elbette.

Sağlıklı huzurlu mutlu bir yaşam için para olmazsa olmazımızdır. Parasız saadet olmaz derken parayla saadet olur mu sorusunu da atlamamak gerekir. Nasıl yetersiz para insanları mutsuz ederse fazla para da mutsuz eder. Mutluymuş gibi davranıyorsak da anlık mutluluklar dışında çoğunlukla mutsuz ruh halindeyizdir.

Hele bir de gece yastığa başımızı koyduğumuzda hak etmediğimiz bir kazanç, birine yaptığımız yanlış yatakta sürekli dönmemize neden olur. Bunun tersinde ise hepimiz ahlaki değer yargıları içerisinde hak ettiğimiz parayı kazanınca mutlu ve huzurlu oluruz.

Rutin yaşamın sıkıntılarından, streslerinden kurtulmanın yegane ilaçları sanat ve spordur. Bir grupta şarkı söylemek, arkadaşlarla tiyatro yapmak, bir atölyede resim yada heykel yapmak, bir grupla ya da tek başına bir müzik aleti çalmak, el sanatlarıyla ortaya yeni eserler çıkartmak ve benzerleri gibi uğraşlar insanı günlük streslerden sıkıntılardan uzaklaştırıp rahatlatan çabalardır. Sanatın yaşı yoktur. Üç-dört yaşında başlayabilir sanat hayatı. Elimiz ayağımız tuttuğu sürece de devam ettirmek bizim elimizdedir. Farklı kişilerle tanışmak, farklı yerlere gitmek anılar biriktirmek insanı ayakta tutacaktır.

Denizli’li kadınlarımız da yaş faktörüne takılmadan bir araya gelip tiyatro çalışmalarına başlıyorlar. Hem 8 Mart Kadınlar gününde hem de devamlı sahneleyecekleri bir oyun hazırlığı içindeler. Mesleğiniz, yaşınız ne olursa olsun siz de evde oturacağım ya da işten yorgun çıktım diyeceğinize, yaşamınız boyunca hiç tiyatro izlememiş bile olsanız; ’’Ben de varım’’ deyip katılın kadınlarımıza. Sadece kadınlarımıza değil bu çağrı, erkeklerimizi de bekliyoruz; kadınlarımıza sadece belirli günlerde değil, her zaman destek vermek, yanlarında olduğumuzu hissettirmek adına. Yine gidin kahvehaneye yine oyun oynayın ama lütfen bir kez de kafanızı kaldırıp bir bakın. İnancınız olsun katılımınız bizlerden çok daha fazla sizleri mutlu edecektir.

Ben daha farklı bir tiyatro sahnelemek istiyorum ya da farklı düşüncelerim var diyen herkes yazabilir arayabilir.
SAĞLIKLI YAŞAMIN TEMEL KURALI BOL SU İÇİP BOL BOL
GÜLMEK.
Sağlık ve sevgiyle kalın.