Deprem tüm ülkemde ve dünyada çok büyük etkilere neden oldu.

Dünyanın düzeni ve dolayısıyla ülkemizin düzeni aynı olmayacak önümüzdeki yıllarda. Genel olarak baktığımızda her insanda geçmişe özlem görülmekte. Pandemi, sel felaketleri, orman yangınları ve depremler yaşanılan coğrafyalarda değişime yol açıyor. İnsanoğlu çoğu zaman bu olaylardan ders çıkarmıyor. Adamın kontrol gelmeden sıva yapmaya çalışması komik mi trajik mi siz karar verin. Bizler göz yumduk olup bitenlere. Bize bir şey olmaz dedik. Allah bizi korur dedik. Aslında hepimizin şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz ve özeleştiri yapmamız gerekiyor. Sezen Aksu ne güzel söylemişti. ’’Masum değiliz hiç birimiz.’’

Sağlıklı olmanın koşulu ruhun ve bedenin birlikte huzurlu olması ile karakterizedir. Şu anda deprem bölgesindekiler de abartılı olmak üzere hepimizin beden sağlığı ruhumuzdan etkilenerek az ya da çok bozuldu. İnsanımızın acısı bizim acımızdı. Denizli yardım konusunda çok başarılı davrandı. Herkes elini taşın altına koydu. Denizli Barosu üyeleri deprem bölgelerinde depremzedeler için seferber oldular. Doktorlarımız seferber oldular. Belediyelerimiz hiç beklemeden hizmet yarışına girdiler. Esnafımız yardım için özveride bulundular alıcılara. Sen ben yerini biz aldı ülkemde. Biz olunca ne kadar güçlü olduğumuzu tüm dünya gördü. Birlikteliğimizi günlük yaşamda da sürdürürsek kimse tutamaz bizi. Farklı takımları tutunca düşman olunmuyormuş, farklı siyasi görüşte olunca düşman olmuyormuşuz, farklı inanç ve etnik kökenlerde olunca düşman olunmuyormuş; deprem yüzümüze tokat attı. Anlayın artık dedi. Hep eleştiri olmasın arada birbirimizi taltif edelim. Yok aslında hiçbirimizin diğerlerinden farkımız. Elbette bu koşulları fırsata çevirmek isteyenler de oldu, biz gücümüzü birleştirince onlarda kendilerine çeki düzen vermek zorunda kaldılar. Yerli yabancı her kim olursa olsun ayni, nakti ya da gönüllü yardımda bulunan herkese gönül dolusu teşekkürler.

Unutmadan acılarımızı günlük yaşamımıza devam edip yöremiz için ülkemiz için dünyamız için çalışmaya ve yaşamımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Mutluluğu bu şekilde yakalamaya çalışıyoruz.

Sağlıklı huzurlu ve mutluklar dileklerimle…

Bol su içmeye devam edin lütfen.