Herkese merhabalar. :) Yılbaşı haftasında konumuz tabii ki yılbaşı sofraları olacaktı.

Yeni bir yılın gelişini güzel dileklerle karşıladığımız, sevdiklerimizle güzel vakit geçirdiğimiz bu gecede sizlere tabii ki diyet yapmaktan, tüketmemeniz gereken besinlerden bahsetmeyeceğim. Sadece sofralarınızı hafifletmek için birkaç öneri vermek istiyorum. 

BAŞLANGIÇLAR

Yemek öncesi salata ve zeytinyağlılar veya ızgara sebze ile başlangıç yapılabilirsiniz. Bu şekilde yeni yıla daha hafif ve daha mutlu girebilir, kendinizi daha iyi hissetmiş olursunuz.  Aynı zamanda yemeğe çorba ile başlamanızda fayda var. Yemeğe çorba ile başladığınızda ana yemekte daha kontrollü olmanıza ve daha az kalori almanıza fayda sağlamış olursunuz.

ANA YEMEK

Ana yemek olarak yılbaşının vazgeçilmezi hindi eti iyi bir seçimdir. Hindi etinin sadece yılbaşı gecesi değil, daha sık aklımıza gelmesi ve tüketilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kırmızı et ve tavuğa göre daha yüksek protein içerir ve yağ oranı da daha düşüktür. Bu nedenle daha sağlıklı bir seçim yapmak isteyenler için de ideal olduğunu unutmayın. Ancak tabii ki tavuk ya da balık da tercih edebilir. Normalden daha çeşitli bir menü olabileceği için kırmızı et olmasa daha iyi olur diye düşünüyorum.

TATLI

Tatlı seçimlerinizde daha hafif ve masum tercihler yapmaya ne dersiniz? Meyveler bu konuda size yardımcı olabilir. Güzel hazırlanmış meyve tabakları ya da sütlü tatlılardan yana tercihinizi kullanabilirsiniz.

Meyveleri ayrıca salatalarda ya da ana yemeklerde de kullanabilirsiniz. Özellikle narın salatalara çok yakıştığını söylemek isterim.  Ayrıca nar çok uzun zamanlardır bolluk ve bereketin simgesi olmuştur. Yeni yıl sofranızda olması bu açıdan da çok anlamlı olabilir.

Herkese şimdiden mutlu yıllar. :) 2023 hepimize sağlık, huzur, bolluk ve bereket getirsin. Seneye görüşürüz. :)

berna1berna