Adam Korona virüsü nedeniyle kaç gündür çıkmadığı evden dışarı çıktı. Daha gözlerinin kamaşıklığı geçmemişti ki, komşusunun sesini duydu; ‘Ne o hacı abi sen de mi korkuyon! Allah'tan gelene bir şey yapamazsın!’ dedi. 

Adam sakince cevap verdi; “Niye korkmayayım, Almanya Başbakanı Merkel “2. Dünya savaşı bile bu kadar tehlikeli olmamıştır diye açıklama yapmış. Türkiye’de Sağlık Bakanı her akşam açıklama yapıyor vaka sayısı artmaya devam ediyor.  Şu ana kadar 2 ölüm var. Uzmanlar, tokalaşmayın, sarılmayın, öpüşmeyin… diyor. Milli Eğitim Bakanlığı okulları tatil etti. Aileler kendilerini karantina altına aldı. Sokağa çıkma yasağı ilan eden ülkeler var. Kahvehaneler gibi topluluk halinde bulunulan yerler bile tedbir amaçlı kapatıldı. Denizli’de emeklilerin en uğrak yerlerinden biri olan Bayramyeri’ndeki oturaklar kaldırıldı. İnsanlar sokağa çıkmaya korkar oldu. Sen de bana korkuyor musun diyorsun!” dedi. 

Komşusu, ‘hacı abi tamam haklısın’ dedi ama hacım durur mu? Bir nefes aldı ve devam etti. “Haberin var mı senin? Korona virüsünün ellerden bulaşacağını duyan halk, marketlerde kolonya bırakmadı. Bunu fırsat bilen kolonya satıcıları fiyatları arttırdı. Ulen camilere bile gidemez olduk. Cemaatle namaz kılmak yasaklandı. Cenaze namazı bile aralıklı kılınıyor. Üstelik bizim yaşımızdaki insanları risk gurubunun en üstüne yazmışlar insanları tedirgin etmenin manası yok. Hem erkekliğin yüzde 99’u kaçmak değil midir? Ben ve ailem bu virüsten kaçarak kurtulmak istiyoruz. Bence sen de öyle yap!” dedi. 

Bu sefer komşusu devam etti, “Hacı abi, Reis açıklama yaptı emeklilere ikramiyeler Nisan’da verilecekmiş gözün aydın.” Hacı abi, “Allah devletimize zeval vermesin, ikramiye de verse yetmiyor ama yapacak bir şey yok. Koca devlete sesimizi duyuramayacağımıza göre aza kanaat etmeye devam edeceğiz. Asıl, dışarıda çalışıp evini geçindirmek zorunda olan insanlara yardım edilmeli. Dışarı çıkmaya korkar, çıksa iş bulamaz.” dedi.

Konuşmalar böyle devam etti, Hacı abi ekmek almak için çıkmıştı. Ekmeğini aldı hemen evine döndü. 

Bizim de bir iki kelamımız olsun; Erkekliğe laf ettirmemek için, kuyruğu dik tutmaya çalışmayalım. Bu virüs bulaşıcı, elini temiz tut, eldiven mi, maske mi takman gerekiyor tak. Sevdiklerine illa sarılmak zorunda değilsin. Bir süreliğine sabret. Yurt dışından geldiysen devlet seni karantinaya alıyorsa itiraz etme, eğer devlet almadıysa evine de ulaştıysan 14 günlük karantinayı kendin uygula. Sevdiklerini gönülden sev. Temastan kaçın.

Allah hepimizi muhafaza etsin bu virüsten. Sağlıklı günler…