Havalar çok sıcak olunca serinlemek için Karadenize gidelim dedik.İnancınız olsun ki Karadeniz de sıcak. Yağmur yağmıyor diye çok yakınıyorlar. Kancık havası derlermiş;hava birden kapanıyor, sonra hiç bir şey olmamış gibi güneş parlıyor.Ancak yine de buraya kıyasla çok serin.

Elbette kendine özgü coğrafi yapısı ile Karadeniz görülmeye değer çok güzel bir bölgemiz. Denizli'den her hafta turlar var. Evde kös kös oturmaktansa farklı kültürleri tanımak çok daha güzel olacaktır.

Gezinin detaylarından bahsetmeyeceğim.Özelliği olan anılarımı yazacağım. İlkini Batumda yaşadık. Gruptan ayrı düşünce Ali ile Nino gösterisinin olduğu alana gidip bir kafede grubu beklemeye başladık.Kafede oturduğumuz masada iki hanımefendi oturuyordu izin isteyip oturduk.Biraz sonra da sohbet etmeye başladık.Çinlilermiş,Ermenistan'a uçakla oradan da trenle Batuma gelmişler.Bir süre sonra eşimin başında takılı Karadenize özgü tacı sordu eşime.Geleneksel takı olduğunu anlattık,çok hoşuna gitti.Eşim tacı hanımefendiye takdim etti.O maddi değeri fazla olmayan takıyı takınca o kadar mutlu oldu ki,eşim hediye etti.Mutluluğunu tanımlamak mümkün değildi.Biraz sonra masadan kalktı,tuvalete gidiyor sandık.Oysa gidip bizim içtiğimiz kahvelerin parasını da ödemiş.Yok desekte ikna olmadı ve sonunda iki kız kardeş kazanmış olduk.Biz onları Denizli’ye davet ettik,onlar bizi Çin’e.

İkinci anımız Rize’ye bağlı Fındıklı ile ilgili.Buralara kadar gelmişken balık yemeden gidilmez dedik.Netten birkaç lokanta bakıyorduk ki,kaldığımız otel görevlisi Mustafa Çakır Bey,Belediyenin çok güzel tesisleri olduğunu söyledi ve bizim adımıza rezervasyon yaptırdı.Aydın Boysan tesisleri,muhteşem bir restaurant,hafta içi olmasına karşın çok dolu ve her masaya yetişiyorlar.Bunda elbette Müdür Ekrem Kadıoğlu’nun çok büyük etkisi var.Tüm soğuk mezeler

Fındıklı kadın kooperatifinde kadınlarca hazırlanıyor.Bir

Karadeniz kasabasında İstanbul,Ankara,İzmir ve Adana’daki lüks restoranları aratmayan böylesine nezih bir restaurantın olması açıkçası beni çok mutlu etti.

Biz geziden çok memnun kaldık.Denizli Gezi MEFTUR; Rehberimiz Osman Öztekin bey;kaptanlarımız Mehmet Kalkınç bey ve Hüseyin Kileci Bey bizlerin rahat bir yolculuk yapmamız için ellerinden gelenin en iyisini vermeye çalıştılar.Yürek dolusu teşekkürler.Gezi kültürü olmayan,gruba uyum sorunu yaşayanlar,lütfen ya geziye katılmayın ya da özel araçlarla gezin.Grubun modunu düşürmeye hakkınız yok.

Aybüke Akın,Beyzanur,Melisa,Ceren,Aslı,Başak ve Emre Kaplan’a bizlere çok güzel anlar yaşattıkları için özel teşekkürler.Çok güzel dostluklar kazandık.Tüm dostlarımıza yürek dolusu teşekkürler. Havalar sıcak olmaya devam ediyor.Bol SU içelim lütfen.

Sağlık ve sevgiyle kalın…….

Görüş ve önerileriniz için.. e-posta:[email protected].