Ne hikmetse son zamanlarda ODTÜ koleji ve etkinlikleri ile yollarım inanılmaz şekilde kesişmeye başladı. Bu kez de yer: Forum AVM, etkinlik adı: Dokumanın Düşe Dönüştüğü Parlayan Sanat…Etkinlik yapan kurum: ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları.

2000 yıllarda kentte yaşayan insanlar bilirler. Forum AVM yerinde, adına gençlik merkezi denilen çırçıplak çok katlı kuru çirkin bir bina vardı, bina evsizlere ev sahipliği yapardı, kadere terk edilmiş hali ile gelen geçene ürküntü verip, içine korku salardı. Gel zaman git zaman kentte o kadar şey değişti ki, o kazulet bina yığını, sanata, kültüre, sosyal yaşama kucak açan Denizli Forum AVM dönüştü, kent ahalisinin yüzü güldü, alışveriş yaparken görüp öğrenmeyi, duyup içselleştirmeyi, yaşarken eğitilmeyi heves etmeye başlayan insanlar belirginleşmeye başladı. Ve bendeniz, kentin yabancısı olsam da sanata edebiyata kültüre dair güzel olan gelişmelere en çok sevinenlerden biri olarak, Denizli Forum AVM’ ye her varışımda bu yüzden hafifçe gözlerim yaşarır, elimin kenarı ile siler öyle dolaşırım… O, Özlem duyduğumuz sokak havası yerini kurgulu uzun kolidorlara bırakmış olsa da, havada yaz kokusu mekan arzusu yerini kapalı dar alanlara bırakmış olsa da, öyle demeyin be, yeni farklı tatı var AVM lerin… Yeni tend alışveriş merkezi anlayışı ve vizyon sahibi yönetimi ile Forum AVM bence en kocamanından alkışı hak ediyor, ne yapıyor ne ediyor bildik bilmedik kitleleri kendine çekmeyi başarıyor…Hemen aşağı fotoğrafa bir bakın….Tataaammmm işte karşınızda yeni dönem övgülük sergi; Geliri PAÜ Çocuk servisine alınacak yeni cihazlara bırakılacak olan sosyal sorumluluk yüklü ulvi bir amaca hizmetkarlık eden proje tasarımı ile…Ben gezdim , gördüm, 11. sınıfların müziği ile coştum, heyecan duydum, eğlendim, zor durumda hasta çocuklara umut olsun diye, ODTÜ öğrencilerinin hazırladığı üstü horoz desenli elpirme sahil giysisine talip oldum, para saydım, helali hoş olsun dedim, biricik öğretmenleri başta olmak üzere müdürü beyefendi ve hanımefendinin ellerini sıktım, yazmasam olmaz dedim, yanlarından kalbimde sıcacık sevgilerle ayrıldım…

8 mart Dünya kadınlar gününe ne kaldı derken, aklıma geliverdi bu sergi,,,

Erkek olanlar alınmasınlar,,, Yaşamda plan, tasarım, uygulama denilince başrolde hep kadınlar var…Erkek olanlar alınmasınlar,,, yaşamda kadınlarına kol kanat geren, koca yürekli beyler var….

İyi ki varız!…

İyi ki varsınız!....