Denizli’den Karakurt yolundan Honaz’a doğru yola çıktığınızda ‘Göz’ adı verilen doğa güzelliğine uğramadan geçmek istemezsiniz. ‘Göz’e yaklaştığınızda sizi kendine çeker. Dayanamadınız girdiniz, ailenizle birlikte az da olsa biraz vakit geçirelim dediniz. Ama karşılaştığınız manzara, buranın ne kadar düzensiz, bakımsız olduğu, insanların rastgele her yerde mangal yaptığı, her yerde çamaşır, denetlemenin yetersiz olduğu, insanların çoluk çocuk küçücük gölette suya girdiği ortam.

Biz Pazar günü gittik belki de çok kalabalık olduğu için bize öyle geldi. Güvenlik mi? 1 tane zabıta aracı vardı. Dağın arasından çıkan ‘göz’ü çıktığına çıkacağına pişman edecek derecede bir keşmekeşlik.

Eleştirdiğimiz, rastgele her yere konumlanan vatandaşların yanında, düzeni sağlamakla yükümlü olan görevliler. Burayı bir düzene sokmalı. İnsanlar da gelip rahat rahat ‘Göz’ün tadını çıkarmalı. Bir çalışma yapılıyor, iş makineleri çalışıyor ama onları dinleyen kim…

Vatandaşın dikkat etmesi gerekiyor. Göz’den çıkan her damla çıktığına pişman olursa, küsüp ‘bir daha aranıza gelmiyorum, bu ne karışıklık’ derse ne yapacağız. Başka memleketlerin gözlerine kedinin ciğere baktığı gibi bakar kalırız.

O yüzden elimizdekinin kıymetini bilelim. Göz’ü daha güzel hale nasıl getirebilirizin üzerinde duralım. Yetkili büyüklerimiz düşünmüştür mutlaka ama bizim nesile de yetişsin lütfen.