Aile ilişkileri yazı dizimine bir ara verip;hem geçen haftanın sanatsal olaylarına değinmek istedim.

Geçen hafta çok güzel sanat etkinliklerine şahit oldum.Tiyatro,Halk Oyunları,Fasıl ve Klasik Müzik konserlerine ilginin çok olması,Denizlinin sanata olan düşkünlüğünü ve sanatçıya olan sevgi ve saygısını bir kez daha gösterdi.

Koca çınar Sinan BENGİER, Ahmet ÇEVİK, Seval TUFAN, Yelda ALP, Serhan ATAK ve oyunun yazarı ve oyuncu Deniz Nida
ŞENER; PİKNİK SEPETİ oyunu ile kalabalık izleyicileri tiyatroya doyurdular.
Denizli'nin tanınmış simalarından sayın Erol ÇİFÇİ ve usta kanun sanatçısı sayın Haydar DEMİR nezih bir topluluğun olduğu gecede bizleri Türk Sanat Müziğiyle coşturdular.

Denizli Büyükşehir Belediyesi iki güzel organizasyona imza attı.

İlki HASAT,yıl sonu halk oyunları gösterileri.Bir yıl boyunca çalışan gençlerin,çalışmalarını sunma zamanı gelmişti. Salonda aralarda bile oturacak yerin olmadığı gecede,altı yedi yaşından başlayan gençler Anadolunun hemen her köşesinden muhteşem gösteri sundular.İzleyenlerin elleri alkışlamaktan kızarmıştır kesin.

Beni çocukluk yıllarıma götürdüler. O güzelim Anadolu kültürünü yansıtan giysiler içinde az gösteri yapmamıştım.Gözlerim nemlenmedi desem inandırıcı olamam.

İkincisi Denizli'nin tüm dünyaya armağanı LAODİKYA’da,Belediyenin her türlü önlemi aldığı organizasyonda,Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası(CSO) muhteşem solistler eşliğinde ve şef Rengim GÖKMEN yönetiminde olağanüstü bir konser verdiler. Sayın Zolan'ın konuşması her Atatürk deyişinde alkışlarla uzun süre kesiliyordu.Denizli Atasına saygısını ve sevgisini bir kez daha göstermişti. CSO Atatürk tarafından Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştı. Atatürk ekonomi, tarım, sanayi ve eğitim alanlarında atılımlar yaparken sanatı ve sanatçıyı da destekliyordu.
Beni üniversite yıllarıma götürdü bu konser. Cuma akşam sekizde büyükler giderdiler.Biz gençler daha çok Cumartesi sabah on bir seansına giderdik. Klasik müzik dinlemek ayrı bir kültürdü. Salonda çıt çıkmazdı. Öksürecekler, aksıracaklar müziğin bitmesini beklerlerdi. Salonun koltukları yetmez ayakta izleyenler olurdu.

Bütün organizasyonlarda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Osman Zolan olmak üzere, her bir bireye kendi adıma ve Denizlili sanatseverler adına sonsuz teşekkürler ve tebrikler. Emeklerinize yüreklerinize sağlık.

Kazasız belasız günler geçirmemiz dileklerimle, Sağlık ve sevgiyle kalın,susuz kalmayın.