Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK komutasında Dumlupınar’da sonlanan büyük taaruzun yüzüncü yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

26 Ağustos sabaha karşı 04.30 da Kocatepede başlıyor; Yalova, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Aydın ve İzmir'i kapsıyor. Atatürk 1 Eylülde Büyük Taaruzun zaferle sonuçlandığını açıklayıp; ’’Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir’’ diyerek kalan düşman kuvvetlerinin denize dökülmesini emrediyor. Ve Tarrauz  9 Eylülde İzmirin düşman işgalinden kurtarılmasıyla doruğa ulaşıyor.  

Acaba Kurtuluş Savaşından zaferle çıkmasaydık, Atatürk tüm dünyaya özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı ilan etmeseydi, neler yaşayacaktık? Ezan seslerinin yerini çan sesleri mi alacaktı, ana dilimiz güzel Türkçemiz yerine yabancı dilde mi öğrenim görecektik? İnanın  düşüncesi bile terletiyor insanı.

Allah o günleri geri getirmesin.

Çocukluk günlerimin kutlamalarını hatırlıyorum. Genellikle yaz aylarında yaylaya çıkılırdı. 30 Ağustos da  yaylada kutlanırdı. Belli yerlerde ateşler yakılır, etrafında oyunlar oynanırdı. Belli bir saatte hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylenir, başta büyük önder olmak üzere ülkemiz için canını veren tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz anılırdı.

Bağımsız ve özgür olarak hep birlikte, birbirimize saygı göstererek ve severek nice Zafer Bayramlarına……….

Sağlık ve sevgiyle kalın……..