Oysa ne güzel başlamıştık, Denizli’nin plakası olan 20’nin 2020 yılında yan yana gelmesi, yıl olarak ezelden bu yana ilk ve son defa böyle bir şey oluyordu. Biz de bir daha görülmeyecek bu olayı değerlendirip 2020 Denizli yılı olsun dedik. Başta Denizli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere her kurum logosunun bir yanına 2020’yi de ekledi. 

Hayaller hayatlar…

Hayalimiz şuydu, Denizli’nin adı bu vesileyle tüm dünyaya duyurulacaktı. Tekstiliyle, mermeriyle, makine imalatıyla, tarımıyla, Denizlispor’la ve sembolümüz olan horozumuzla herkes bizi tanıyacaktı. 

Ama ne oldu, Mart ayında tüm dünyayı kasıp kavuran Korona virüsü bulundu geldi. Önce Çin’de ortaya çıkan bu virüs kısa zamanda tüm yeryüzünü sardı. Mart ayında Türkiye’ye de geldi. Bir türlü gitmek bilmiyor. Bu amansız virüs belası, toplu bulunulan her yerin tedbirler kapsamında kapanmasına, şehir içi ve şehirler arası yolcu araçlarının çalışmamasına, uçak seferlerinin durmasına, Şehrimizin temsilcisi Denizlispor’un da içinde bulunduğu tüm müsabakaların önce seyircisiz oynanmasına sonra da tüm karşılaşmaların tehir edilmesine neden oldu. Yurt dışından gelen istisnasız herkese virüslü gözüyle bakmaya başladık. Hatta umreden gelen hurmaları yemeye, zemzemi içmeye çekindik. 

İlk önce 65 yaş üstü büyüklerimizin sokağa çıkması yasaklandı. Daha sonra bunlara 20 yaş altı da eklendi. Sonrasında sokağa çıkma yasağı hafta sonları gelmeye başladı. İlk sokağa çıkma yasağı saat 22.00’den sonra açıklanınca hepimiz marketlere manavlara koştuk. Hatta gece 23.00’te pazarlar kuruldu. Kolonya fiyatları tavan yaptı. Tekstil memleketi Denizli’de maske sıkıntısı meydana geldi. Daha önce eczane vb yerlerde satılabilen maske işine devlet ‘maskeleri sadece ben dağıtacağım ama ücretsiz’ dedi. Maskesi gelen geldi, gelmeyen de, Türkiye siyasetine damga vurmuş isimlerden olan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ‘benim vatandaşım işini bilir’ sözünden hareketle kendi maskesini kendi dikmeye başladı… 
Hafta sonları sokağa çıkma yasaklarına bu hafta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatilini de ekledik. Bu hafta yasak Perşembe’den Pazar’a 4 gün sürecek. 

20 yaş altı çocuklar kendilerine Atatürk’ün armağan ettiği tek bayram olan 23 Nisan’ı boş geçer mi? Hele 100. Yılında… Balkonlar bayraklarla, Atatürk posterleriyle, balonlarla süslendi. Tüm Türkiye’de bu akşam saat 21.00’de hep birlikte İstiklal Marşımızı okuyacağız. 

2020 yılına hangi hayallerle başlamıştık. Hangi gerçeklerle karşılaştık bunu yazmaya çalışırken, olayları hepiniz biliyorsunuz, tarihe not düşmek istedik. İnşallah tez zamanda kurtuluruz da sokaklarda, okul bahçelerinde çocuk sesi duymaya devam ederiz.