Hafta sonunda köye gidip hem büyüklerin elini öpelim hem de bahçeden köy kokan domates, biber, darı getirelim diye yola çıktık. Dolu dolu bir gün geçirdik…

Planımız arasında Tavas 3. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’ne uğramak da vardı. Bir arkadaşım ‘festivale gitmeye gerek yok bizim ‘Salı Pazarı’ndan biraz büyük’ dedi. Biz planımıza sadık kalarak festivale uğradık. 

Arkadaşımın dediği gibi ‘Salı Pazarı’ havasında başladı. İlerledikçe insanların böyle bir etkinliğe ne kadar aç olduğunu gördük. Ayak basacak yer gittikçe azalmaya başladı. 

Tavas’ın eskiden beri en güzel yerlerinden biri olan ‘Bağ Pazarı’nın cazibesini görünce dayanamadık. Oturmak için girdik ama o geniş alanda oturacak yer bulmak ne mümkün. O kadar kalabalık yani, Davazlılar boşuna demiyor ‘bağ pazarı’na gidelim diye. Gerçekten gidilecek yerlerin başında geliyor. 

Tavaslı olanlar ‘bunu niye yazıyorsun biz zaten biliyoruz’ demeyin. Sizin için değil bu yazım, Tavas’ı bilmeyen, Muğla’ya giderken oturacak bir yer bulamayanlar için, Aydın istikametine giderken ‘bir çay içelim hararetimiz gitsin’ diyenler için, Tavas’ta nereye gidilir diyenler için… Tavas’a gidince mutlaka uğrayın.

Festival mi? Bu konuyla ilgili zaten haberler yapıldı. Türkiye’nin değişik illerinden ‘efe’ler gelip zeybek oynadılar. Görsel ziyafet sundular. Son gece dahil akşamları sanatçılar çıktı sahneye hayranlarını coşturdu. 

Diyeceğim şudur, ‘festivaller boşa masraf’ diyenler gerçeği söylemiyor. Sanatçı olmadan festivale gelen de olmuyor. İnsanlar festivale gelmezse orada stand açanların sayısı da azalıyor. Hepsinin ayrı yeri var… 

Tavas 3. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali, Tavas’ı tanıtmak için önemli bir fırsattı. Çevre illerden ilçelerden, mahallelerden vatandaşlar buraya gelip Tavas’a katma değer kazandırdılar. 

‘FESTİVAL TAVAS’A İYİ GELDİ’ deyip nokta koyuyorum. Devamını takip edeceğiz.