Öğrencilerin ve çalışanların ortak tatil günü olan Pazar gününde biz de ailecek plan yaptık. Çocuklara ‘hep beraber düğüne gidiyoruz’ deyip çaktırmadan Bozdağ Kayak Merkezi’ne çeviriverdik direksiyonu…

Sabırsızlıkla beklediğimiz yol boyunca çok fazla kar göremedik. Kar görme ümidiyle çıktığımız yol bir türlü bitmedi. Biz Tavaslı olduğumuz için çocuklar anlamasın diye Acıpayam tarafından gittik, Tavas tarafından da gidilebiliyor. Yollar gayet müsait ama bir elden geçirilirse iyi olur dedi kayın biraderim, kendisi yıllarca yurt dışında yıllarca asfalt işleriyle uğraştı, sıcak asfalt olursa kışın buzlanır kayar araçlar bir sürü kaza olur, mıcır (satı kaplama) dökülmesi lazım dedi. Yetkililer mutlaka bir plan yapmışlardır yolun daha kullanışlı hale gelmesi için…

Neyse biz devam edelim, vara vara varırken doğanın beyaz güzelliği karşımızdaydı. Denizli’de hava normal şartlarda devam ederken burasını kar kaplamıştı.

Biz tabi asgari bir aile olduğumuz için, kayak malzemesi kiralama falan bizi aşar deyip evden branda falan aldık, üzerine oturup kayarız diye. Aslında o kadar zahmete gerek olmadığını orada anladık. Kızaklar vardı plastik üzerine oturuyorsunuz artık gidebildiğiniz yere kadar, saati 20 liraymış…

Teleferikle Bozdağ’ın zirvesine çıkmak en güzeliydi. Korkanlar oldu tabi ama, ‘hiç kimse düşmemiş şimdiye kadar, korkudan kalbi duran da olmamış binin’ dedim. Kişi başı 7.5 liraya teleferiğe de binebiliyorsunuz. Bağbaşı Yaylası’na çıkan teleferikten daha uzun mesafe gidiyorsunuz. Önünüz açık ayakları salınık vaziyette zevkli bir yolculuk oluyor. Şunu da hatırlatayım ayaklarınız dizlere kadar biraz üşüyor. Dağın zirvesine vardınız, orada biraz vakit geçirin, karların üzerine yatın yuvarlanın, bu güzelliği dostlarınıza görsel olarak anlatmak için fotoğraf çekilin. Ondan sonra aynı şekilde teleferiğe binip geri dönebiliyorsunuz. Manzara görülmeye değer.

Dönerken yol kenarlarında müsait yerlerde insanlar mangal yapıyorlar. İşte burada dikkat edilecek şey, doğanın eritmekte zorlandığı malzemeleri gelişigüzel atmamak.

Değişiklik olsun derseniz, Acıpayam üzerinden gidip Tavas üzerinden gelebilirsiniz. Bu arada Acıpayam ile Tavas arasında bir yol olduğunu da öğrenmiş olduk.

Ege’nin en büyük kayak merkezi olduğu ifade edilen Bozdağ Kayak Merkezi’nin, Pamukkale bölgesi kadar bilinirliği, ziyaretçisi olmayabilir ama zamanla alternatif yerlerden biri olacağını gidenler tahmin edebilir.

Siz de çocuklarınızla hafta sonunda bir yere gitmek isterseniz Bozdağ Kayak Merkezi’ni aklınızın bir kenarına kaydedin. Ama üzerinize sağlam bir şeyler alın, mangal yapmak isterseniz kuru yakacak, canımız ciğerparemiz çocuklarımız için yedek kıyafet almayı ihmal etmeyin.