Bir gün değil, her gün elleri öpülesi annelerimiz.

Keşke yaşıyor olsa da dizinin dibinde oturup anılarını dinleseydim dediğimiz annelerimiz. Yaşıyorken koşuşturmalarla zaman ayıramadığımız, bizleri dokuz ay karnında hiç yakınmadan taşıyıp, daha iyi olalım daha güzel gelişelim diye gece gündüz demeden, uykusunu düşünmeden bizleri emziren annelerimiz. Dert ortağımız, sırdaşımız, babalarımıza karşı savunma duvarlarımız analarımız.

Canım anacığım huzur içinde uyu, ışıklar yolunu aydınlatsın. Hakkını ödeyemeden bu dünyadan göçüp gittin, bir yanım eksik kaldı. Oysa ne güzel ağırlardın yatılı okul günlerimde bayram ya da ara tatillere geldiğimde. Sevginle nasıl karşılayıp sarıp sarmalardın. Özlüyorum demek yetersiz kalır annem. En saf en masum en sıcak senin omuzundu. Hep daha iyi olmam için terbiyeli olmam için çaba gösterirdin. Kötü söz küfür hem ayıp hem günah derdin.

Benim anacığım gibi ahirete göçmüş tüm anneleri rahmet ve hürmetle anıyorum.

Anne olsun ya da olmasın bütün kadınlarımız saygıyı ve sevgiyi fazlasıyla hak ediyorlar. Hepimizi dünyaya bir kadın getirdi ve biz erkekler kadınlarımız sayesinde babalık mertebesine ulaştık.

Ülkemiz bir seçimi daha geride bıraktı. Ben de yurttaşlık görevimi yerine getirip oyumu çok sakin bir ortamda Kınıklı Tekin ADA Anadolu Lisesinde kullandım. Oy kullandığım olmayan 1379 nolu sandıkta müşahit olarak bulundum. Ortamda bulunan başta sandık kurulu başkanı olmak üzere herkes o kadar sakin ve saygılı bir şekilde zarfların açılışı ve oy sayımını izlediler. Siyasi görüşü, yaşı, cinsiyeti fark etmeden herkes ülkesinin geleceği için görevlerini hassasiyetle yaptılar. Ayrılırken hepsine teşekkür etmiştim ancak olabildiğince okur önünde de isimsiz kahramanlara teşekkür etmek vatandaşlık görevim. Daha önce yazdığım BİZ olmayı bizler o odada gerçekleştirdik. Ülkemde de biz kültürü ne kadar çok gelişirse kardeşçe yaşamaya devam ederiz. Çok renklilik her zaman daha iyidir. Düşünün lütfen eskiden siyah önlük giyerdik tüm okul öğrencileri. Oysa küçücük yaşlarımızda renkli giysilerle ne güzel olurduk. Tekdüze bir yaşam bile sıkıcı olmuyor mu?

Birbirimize saygımızın daha da artması dileklerimle sağlıkla ve sevgiyle kalın.

Sağlığınız için bol SU için……