Kutladığımız Ramazan Bayramına denk gelen; dünyada çocuklara armağan edilmiş tek olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi Denizlide de coşkulu bir şekilde kutlandı.

Gece Büyükşehir Belediye Konservatuarı Çocuk Korosunun; değerli şefleri sayın Görkem KARAGÜN yönetiminde verdiği; Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 çocuk temalı konseri olağanüstü güzeldi. Hepsi birbirinden değerli onlarca çocuk; büyükleri aratmayacak şekilde, kemanın yaylarına, sazın, gitarın ve viyolonselin tellerine, baterinin davuluna öylesine ustalıkla hayat verdiler ki izleyiciler alkışlarını kesemediler. Depremde yaşamını yitiren Yağmur kızımızın öyküsü anlatılırken göz yaşlarımıza engel olamadık.Şarkısıyla yaşayacak Yağmurun toprağı bol olsun. Bir daha böyle acılar yaşamamamızı yürekten diliyorum.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi;sanatını icra eden bu gençlerin yüzlerindeki mutluluğu, özgüvenlerini görünce sanatın kaçınılmaz olduğunu bir kez daha gözledim. Bu konserin gerçekleşmesinde emekleri geçen; başta Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Osman Zolan beyefendi olmak üzere,konservatuar müdürüne, koro şefine ve en büyük teşekkür, çocuklarımız, aileleri ve salonu dolduran yüzlerce sanatsevere.

Sağlıkla ilgili kendimden bir paylaşım yapmayacağım. Sayın Prof. Dr. Canan Karatay’dan bahsetmek istiyorum. Kendileri
Kardiyoloji uzmanı, aynı zamanda da Dahiliye uzmanı. Yaşamını insan sağlığına hizmete vermiş, kendini daha iyi geliştirip insanlara daha çok hizmet verebilmek için; Amerika, İngiltere ve Güney Afrika'da çalışmalar yapmış çok değerli sağlık sanatçısı. Şu günlerde seksen yaşını yaşayan hocamız, toplumu aydınlatmak adına çeşitli kanallarda konuşmalar yapmakta, insanlara daha iyi ulaşabilmek adına kitaplar yazıyor. Hastalarına çoğu zaman kızıyor, çünkü maalesef insanlarımızın öz benliğine saygısı yok. Oysa hocamızı dinleyenler daha sağlıklı ve daha uzun yaşıyorlar.
Yaşamınızda öncelikle özbenliğinize saygı duymanızı rica ediyorum. Boşverip, bana birşey olmaz demeyin lütfen. Sağlığımız kendi ellerimizde.Doğal beslenmeye, az ilaç tüketmeye ve bol su içmeye devam edelim.
Sağlık ve sevgiyle kalın….

[email protected]