Denizli'nin Hava Durumu Nasıl Olacak Denizli'nin Hava Durumu Nasıl Olacak

Yaşanacak tehlikeler hakkında gerçekleşen uyarılarda vatandaşların dikkatli olunması istendi. Yaşanabilecek görüş mesafesinin düşmesi, hava kalitesinin azalması, ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi gibi tehlikelere karşı dikkatli olunması konuşunda vatandaşlar uyarıldı.

Bu gece saatlerinde başlaması beklenen, rüzgar ve toz taşınımı için MGM ve Denizli Valiliği uyarıda bulundu. 24 Nisan Çarşamba gününü 25 Nisan Perşembe gecesine bağlayan saatlerde başlaması beklenen toz taşımı hakkın MGM, “Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Bati ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun Batı’sında etkili olacağı tahmin ediliyor. İç Ege ve Bati Akdeniz'de Perşembe aksam saatlerine kadar, diğer yerlerde Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur seklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısında bulundu.

123 MeteorolojiDenizli Valiliğinden yapılan açıklamada ise, “Meteorolojik değerlendirmelere göre, ilimizde 25.04.2024 Perşembe günü; rüzgar ve toz taşımı beklediğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.