Can Ata Kıraç, 1927 yılında Ankara'nın Etimesgut ilçesinde dünyaya geldi. Babası Ali Numan Kıraç, başarılı bir ziraat mühendisiydi ve o dönemlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emrinde Gazi Çiftliği'nde çalışmaktaydı. Can Ata Kıraç'ın doğumunun ardından adı, Mustafa Kemal Can olarak değiştirildi. Kıraç soyadını ise, Gazi Mustafa Kemal'in yönettiği tarım faaliyetleri sayesinde almıştır. Eskişehir'deki çiftlik hayatında geçen çocukluk yıllarının ardından, 1946'da Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Can Ata Kıraç, kökleriyle bağlantılı olarak ziraat alanında kariyer yapmayı seçti.

1950 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olan Can Ata Kıraç, aynı yıl Koç Ticaret Şirketi bünyesinde otomotiv alanında çalışmaya başlamıştır. 1949 ve 1950 yılları arasında öğrenciyken Türkiye Milli Talebe Federasyonu başkanlığını yürütmüştür. 1952'de ise Atatürk ilke ve prensiplerine bağlılığı savunan bir makale nedeniyle hakkında dava açılmıştır. 1960'lı yıllarda İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu'nda görev alarak "planlı karma ekonomi" anlayışını benimsemiştir. 1970'lerde basın ve panellerde montaj ve sanayi alanlarının destekçisi olmuştur. Ayrıca, TÜSİAD'ın kuruluş aşamasında yer alan komitede aktif rol oynamıştır.

Can Ata Kıraç, Koç Holding'de 41 yıl boyunca çalışmış ve daha sonra profesyonel kariyerini sonlandırma kararı almıştır. Kendisi, yöneticilik, iş adamı ve yazar kimlikleriyle tanınan ve birçok başarıya imza atmış bir kişidir.

Can Ata Kıraç, düzenli ve huzurlu aile yaşamı ile bilinir ve ailesiyle birlikte saygı uyandıran bir kişi olarak görülür. Eşiyle birlikte yıllar süren mutlu evliliklerini, çocukları, gelini ve torunlarıyla zenginleştiren Can Ata Kıraç, Türkiye'de öne çıkan ve sevilen şahsiyetler arasında yer alır. Hem iş yaşamında elde ettiği başarıları hem de aile yaşamındaki örnek davranışlarıyla toplumun takdirini kazanan Can Ata Kıraç, birçok kişi için örnek teşkil eder.

İki çocuk babası olan Can Ata Kıraç, uzun yıllar boyunca İnci Atav Kıraç ile evli kalmıştır. Eşi İnci Kıraç'ın 2019 yılında vefat etmesi, Can Ata Kıraç'ı derin bir üzüntüyle sarsmıştır. Ayrıca torunu bulunan Can Ata Kıraç, düzenli aile yaşantısıyla tanınmaktadır

Can Ata Kıraç, elde ettiği tüm başarılara rağmen her zaman mütevazı ve sade kişiliğiyle tanınan bir bireydir. Yüksek statülere ulaşmış olsa da, yöneticilik pozisyonları ve kişisel başarılarına rağmen, sade ve mütevazı yaşam tarzını benimseyen bir insandır. Özellikle ailesi tarafından mütevazı bir şekilde yetiştirilmesi ve aldığı eğitim, sade kişiliğini ön plana çıkarmıştır. Aynı zamanda, bu mütevazı ve sade yaşam tarzını çocukları ve eşiyle de paylaşan bir bireydir.

Mütevazi davranışlarıyla örnek alınan bir kişi olarak, Can Ata Kıraç yaşamı boyunca birçok önemli işe imza atmış, kitaplarıyla tanınan ve yazar kimliğiyle öne çıkan bir isimdir. Aile yaşantısında da her zaman sadeliği koruma başarısı göstermiştir. Çok sayıda başarıya sahip olmasına rağmen, Can Ata Kıraç kendini her zaman mütevazi tutmayı ve bu değeri savunmayı başaran bir kişidir. Can Ata Kıraç'ın kitapları arasında "Anılarımla Patronum Vehbi Koç" (1995) ve "Can Ata Kıraç'ın Canhıraş Mektubu" da bulunmaktadır.

https://www.canatakirac.com/

https://www.instagram.com/canatakirac/

https://www.linkedin.com/in/can-ata-kirac/

https://tr.pinterest.com/CanAtaKirac1/