Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknolojileri Yarışmaları ülkemizde düzenlendiği tarihten bu yana havacılıktan robotiğe, Teknolojiden Yapay  Zeka’ya, Roketten Drone kadar birçok kategoride hem ülkemizin sahip olduğu potansiyeli hem de uluslararası çalışmaları bir araya getirerek bir çok projeyi uhdesinde barındırmaktadır. Rize İli’nde gerçekleştirilen final yarışmalarında Eğitim Teknolojileri kategorisinde 37.254 takım arasından ilk 42 takım arasına girmeye hak kazanan Gazi İlkokulu Robotik takımı büyük bir başarıya imza atarak en iyi sunum ödülünü almıştır.

Kültürel değerlerin teknoloji ile buluşturularak gelecek kuşaklara aktarılması konulu projeye katılan  Proje danışmanı Gürkan Çelik ve öğrenciler Hasan Utku Bosun, Batuhan Batmazoğlu, Elif Ece Çam ve Elif Sena Kırışan’ın proje sunumları proje festival komisyonu tarafından büyük beğeni kazandı.
Bilimi, teknolojiyi ve eğitimi her zaman desteklediklerini belirten Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, “TEKNOFEST yarışmasında büyük bir başarı göstererek ilk 42 takım arasına giren Gazi İlkokulu Robotik takımımız en iyi sunum ödülünü alarak bizleri oldukça mutlu etti. Öğrencilerimizin bilime ve teknolojiye ilgi duymaları ve hazırladıkları projelerle İlçemizi en güzel şekilde temsil etmeleri bizlere gurur vermekte. Proje danışmanımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.