Afrika örgüsü son zamanların tercih edilen modelleri arasında yerini almıştır. Kullanım kolaylığı ve estetik görüntüsü moda olmasında önemli etkenler arasında yer alır. Ortaya çıkışı da kullanım kolaylığı bakımından sağladığı faydalardır. Afrikalı kadınların saçlarına şekil vermekte zorlanması sonucunda Afrika örgüsü ortaya çıkmıştır. Günümüze kadar kullanımı devam etmiş ve ünlüler tarafından da çok tercih edilen bir model hâlini almıştır. Afrika örgüsü zaman alan bir işlemdir ve her işte olduğu gibi Afrika örgüsünün uygulanması konusunda uzman kişilerin görüşleri önemlidir.

AFRİKA ÖRGÜSÜ NASIL YAPILIR?

Afrika örgüsü nasıl yapılır? Afrika örgüsünün yapımı öncesinde saçların temizlenmesi gerekmektedir. Ardından saç bölümlere ayrılır ve sentetik saç eklenerek saç sıkı bir şekilde örülür. Afrika örgüsü ile saçlarınızı istediğiniz uzunluğa kavuşturabilirsiniz. Bunun yanında saçlarınıza herhangi bir kimyasal işlem uygulamadan rengini de değiştirmeniz mümkündür. Yapacağınız farklı renk ve uzunlukların birleşimi ile kendinize özgü bir saç modeli ortaya çıkartabilirsiniz. Yani seçenekler sınırsızdır. Bunun yanında seçilen Afrika örgüsü modelleri kimi zaman kişinin saçının yapısına uygun olmayabilir. Bu durumlarda uzman kişilerin görüşleri önemlidir. Yanlış uygulamalar saçlarınıza geri alınamaz zararlara sebep olabilir.

Dilediğinizi Afrika örgüsü modelini yaptırmak için https://www.afrikasacorgusu.com adresini ziyaret edebilir, 0 (532) 500 57 29 numaralı telefonu arayabilir ya da afrikaorgusuafro adlı Instagram hesabı üzerinden DM atabilirsiniz.

AFRİKA ÖRGÜSÜ MODELLERİ

Afrika örgüsü

Afrika örgüsü modelleri kalınlık-incelik, gibi etkenlere bağlı olarak değişir. Twist, cornrows (balıksırtı), burgu gibi modelleri bulunur. Fakat kişinin seçenekleri sınırsız olduğu için açık uçlu, kapalı uçlu, boncuklu vb. yapılabilir, bunun yanında tek renk, ombre, mix gibi seçeneklerle de seçenekler zenginleştirilebilir. Bunların yanı sıra Afrika örgülü saçlar haftada 2 kere rahatlıkla yıkanabilir.

Günlük kullanımda özellikle kadınlar tarafından kullanılan sıcak uygulamalara (fön, maşa vb.) örgülü saçlarda ihtiyaç kalmaz ve rahatlıkla saçlara istenilen şekil sıcak herhangi bir uygulamaya ihtiyaç kalmadan verilebilir. Bunun yanında saçlara uygulama sırasında hiçbir kimyasal kullanılmaması saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Günlük kullanımda Afrika örgüsünün başka bir artısı ise zamandan ve enerjiden edeceğiniz tasarruftur, üstelik saçlar Afrika örgüsü ile çok tarz görünürken.

AFRİKA ÖRGÜSÜ FİYATLARI

Afrika örgüsü uzun zaman alan bir işlemdir. Kullanım süresi de diğer saç modellerine kıyasla daha uzundur. Bu yüzden özenle yapılması gerekir. Bunun yanında saçlara Afrika örgüsü uygulayacak olan uzmanın deneyimi önemli bir faktördür. Bu yüzden uzmanlardan destek almak saçların sağlığı için önemli bir detaydır. Bu Afrika örgüsü fiyatları belirlenirken de önemli bir faktördür. Bunun yanında kullanılan materyallerin kalitesi, saçın yapısı, uygulanacak olan örgünün kalınlığı da göz önünde bulundurulur. Konum da burada önemli bir faktördür. İstanbul çevresi fiyatları 500-1000 TL arasında değişiklik gösterir. Fakat uygulamanın özelliklerine göre daha değişik fiyatlarla da karşılaşılabilir.