DÖSİM, Türkiye’deki ören yeri ve müze giriş ücretlerine bir yıl içinde üçüncü kez zam yaptı. Pamukkale’de daha önce Türk Lirası cinsinden belirlenen ve yıl içinde kurdan kaynaklı olarak sık sık değişen giriş ücretleri de Euro’ya sabitlendi.

Bakanlık Beyaz Cennet’te ören yeri giriş ücretini 30 euro olarak belirlendi. Yerli turistler müze kart ile birlikte 60 liradan giriş yapabilecek. Ayrıca 18 yaş altı ile 65 üstü yerli turistler ücretsiz giriş imkanından faydalanacak.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, müze ve ören yeri giriş ücretlerinde sabit tarifeye geçilmesini doğru bir karar olarak nitelendirdi. Şen; “Kur değişince fiyat değişikliği oluyordu. Zaten yabancı misafirler ödemelerini döviz olarak yapıyorlar. Böylece sabit bir fiyat oluştu.

Bakan Işıkhan, Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına katıldı Bakan Işıkhan, Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına katıldı

Mantıklı bir karar. Yurt dışında Hierapolis benzeri ören yerlerinde de bu fiyattan aşağı giriş ücreti alınmıyor. Benim ülkemin güzelliklerini yabancı misafirler de bedavaya dolaşmasınlar. Dışarıdaki emsalleri neyse o paraya dolaşsın” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan yabancı misafirler için toplu girişlerde yüzde 20 indirim uygulamasının da devam ettiği öğrenildi.