Denizli’de 40 bin metre balık ağıyla yakalanan 7 kişiye 292 bin lira ceza kesildi Denizli’de 40 bin metre balık ağıyla yakalanan 7 kişiye 292 bin lira ceza kesildi

Denizli'de Boşanma aşamasındaki eşi Mine Kocadağ'ı öldürdüğünü canlı yayında itiraf eden, televizyon ekranından polisleree cesedin yerini tarif eden Mithat Kocadağ'ın cezası belli oldu. Mahkeme ‘kadına karşı tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası verdi. Sanık son savunmasında; “Bir anlık cinnetle oldu, çok pişmanım’ dedi. 

Boşanma aşamasındaki eşi Mine K.’yi (26) öldürmekle suçlanan Mithat K. (31)’nin yargılamasında karar duruşması Salı günü Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Sanığın SETGİS ile katıldığı duruşmada yakınları, Mine K.’nin yakınları, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları hazır bulundu. 

Cumhuriyet Savcısı, Mithat K’nin televizyon programında anlattıkları ve ifadelerinde söylediklerine, Adli Tıp Kurumu raporlarına, tanık beyanlarına, telefon kayıtlarına ve sanığın mahkemedeki savunmalarına yer vererek, “Elde edilen bulgular ışığında sanığın boşanma aşamasındaki eşini boğarak öldürdüğü sabittir. Telefon kayıtlarındaki incelemelerde ortaya çıkan ‘Bir ceset ne kadar sürede bozulur’ gibi aramalarda suçu tasarladığı kesindir. Cinayetten sonra kayıp başvurusunda bulunarak kolluk kuvvetlerini oyalamıştır. Bu nedenle tahrik ve takdir indirimleri uygulanmaksızın ‘kadına karşı tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ediyoruz” şeklinde mütalaa verdi. 

Mine K’nin ailes avukatları ve bakanlık avukatları da haksız tahrik ve takdir indirimlerinin uygulanmamasını talep ederek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.