İntermodal taşımacılık; taşıma şekilleri değiştirilirken yük üzerinde herhangi bir işlemin yapılmadığı, yükün bir noktadan bir noktaya birden fazla taşıma modeli kullanılarak taşınması şeklinde tanımlanabilir. İntermodal taşımacılık hizmetleri kapsamında ürünlerin treylerden çıkarılması söz konusu değildir. Bir taşıma modelinden bir diğerine geçme imkanı veren özel treylerler kullanılır. Lojistik sektörünün deneyimli ismi TET Global, https://tetglobal.com/tehlikeli-madde-tasimaciligi/ ve https://tetglobal.com/intermodal-tasimacilik/ hizmetlerindeki deneyimi ve kalitesi ile öne çıkar. Likit kimyasal maddelerin kara yolu, demir yolu ve deniz yolu entegre yani intermodal taşımacılık yoluyla sipariş noktasından teslimat noktasında hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlar.

İntermodal Taşımacılığın Avantajları Nelerdir?

İntermodal taşımacılık aynı taşıma aracıyla iki ya da daha fazla sayıda taşımacılık modunun (kara yolu, demir yolu, deniz yolu ya da hava yolu) kullanılmasıyla gerçekleştirilir. Mod değişimlerinde araçların içindeki yüklerin hiçbir elleçlemeye tabi tutulmadı bir taşıma şekli olarak tanımlanabilir.

İntermodal taşımacılık hizmetleri sırasında taşıma modeli değiştirilmesine karşın elleçleme yapılmaz. Bu nedenle intermodal taşımacılık; düşük maliyetli, verimli, çevre dostu ve zaman planlamasına uyma imkanı sunan bir taşıma modeli olarak kabul edilir.

Ancak intermodal taşımacılık ile multimodal taşımacılığın aynı olduğu yanılgısına kapılmamak gerekir. İntermodal taşımacılık ve multimodal taşımacılık arasındaki en büyük fark, taşıma hizmetinin konusunu oluşturan yükün bulunduğu kaplardan başka kaplara aktarılıp aktarılmaması noktasında ortaya çıkar.

Intermodal taşımacılık hizmetlerinin temel hedefi, yükleme sırasında ünitenin ağzının kapatılması ve teslim yerinde açılmasıdır. Tek yüklemeyle ve aynı taşıma birimi içinde ürünler ellenmeksizin ancak birden fazla taşıma yöntemi kullanılarak taşıma hizmeti gerçekleştirilir. Multimodal taşımacılık hizmetleri kapsamında yükler farklı kaplara aktarılır, çeşitli taşıma yollarıyla süreç devam ettirilir.

Buna ek olarak iki taşıma türü arasında hem sorumluluk hem yapılan sözleşmeler açısından farklılıklar bulunur. Multimodal taşımacılık hizmetleri kapsamında tüm süreç tek bir taşıyıcı tarafından yönetilir. İntermodal taşımacılık hizmetleri kapsamında ise kullanılacak olan farklı taşıma modlarına yönelik olarak farklı sözleşmeler yapılması söz konusudur.

Hızlı, düşük maliyetli ve çevre dostu bir taşımacılık yöntemi olan intermodal taşımacılık; yükün mümkün olan en kısa süre içinde ve en ekonomik şekilde hedef noktaya ulaştırılması sağlanır. İntermodal taşımacılık hizmeti sırasında birbiriyle uyumlu modlar kullanıldığı için, yük son derece hızlı ve düşük riskli bir şekilde ulaşır. İntermodal taşımacılık hizmetlerinin sağladığı etkili planlama ve zaman yönetimi imkanları sayesinde taşınacak olan yükün olası bir lojistik problemiyle karşılanması önlenir.

İntermodal Taşımacılık Nasıl Yapılmalı?

Intermodal taşımacılık taşıma aracının değişmesi söz konusu olmadan, en az iki farklı taşımacılık yöntemi kullanılarak gerçekleştirilir. İntermodal taşımacılık hizmeti sırasında malların bulunduğu konteyner çeşitleri veya araçlar hiçbir değişiklikle karşılaşmaz.

Mallar sevkiyat sırasında hangi araca yüklendiyse o araçta kalır, yalnızca taşıma yöntemi değişir. Mallar ya da eşyalar üzerinde herhangi bir işlem ya da elleçleme yapılması gerekmeyen intermodal taşımacılık hizmetleri kapsamında, malların birden fazla noktaya ulaşmasını sağlamak mümkün olabilir. Böylece mallar farklı taşımacılık modlarına aktarıldığı sırada taşıma aracından doğrudan çıkması söz konusu olmadan doğrudan teslimat noktasına ulaştırılmasına odaklanılır. TET Global kaliteli intermodal taşımacılık hizmeti sayesinde kullanıcılara zaman tasarrufu konusunda önemli bir avantaj sağlar.

İntermodal taşımacılık hizmeti sırasında değişen tek unsur taşıma modudur. Taşıma süreci kara yoluyla başlayıp demir yolu taşımacılığına geçebilir. Ancak bu durumda ürünlerin bulunduğu taşıma aracı değişmez. İntermodal taşımacılık kara yoluyla, demir yoluyla, deniz yoluyla ve hava yoluyla yapılabilir.

İntermodal taşımacılık hizmetinin konusunu oluşturan yükler kara yoluyla limana getirilip deniz yolu veya farklı bir taşıma yöntemiyle teslimat noktasına ulaştırılabilir. Daha önce de belirttiğimiz üzere intermodal taşımacılık hizmeti sırasında yüklerin taşındığı araç değişmez, sadece taşıma modu değişir. Sistem taşıma aracında bir değişiklik olmadığından son derece güvenilirdir.

TET Global sektörünün lider ismi olarak çevresel sürdürülebilirliğe maksimum düzeyde önem verir. Yenilikçi çözümler sunarak doğa dostu taşımacılık hizmetleri gerçekleştirir. Kara yolu taşımacılığı hizmetlerine alternatif olarak sunulan kara yolu-deniz yolu, kara yolu-demir yolu-deniz yolu, kara yolu-demir yolu seçenekleri ile iş ortaklarının tüm yükleri zamanında ve güvenli bir şekilde teslim edilir.

Rekabetçi fiyat avantajı, çevre dostu taşımacılık modeli, taşıma hizmetinin konusunu oluşturan yüke en uygun ekipman seçimi, alanında uzman kadro ve sektörel deneyim gibi özellikleriyle dikkat çeken TET Global, sağladığı avantajlı lojistik hizmetleriyle fark yaratır. Taşınması istenen yüke uygun olarak seçilen ekipman alternatifleriyle sunulan etkili taşıma modları sayesinde zamanında ve hasarsız teslimat gerçekleştirir.

Siz de doğa dostu ve ekonomik bir çözüm olarak öne çıkan intermodal taşımacılık hizmetlerinden faydalanmak isterseniz TET Global ile iletişime geçebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza özel olarak sunulan en avantajlı tekliflerden faydalanmak için TET Global’in alanında uzman ve deneyimli ekibinin uzmanlığı sizleri bekliyor. Bunun için tek yapmanız gereken TET Global ile iletişime geçmek, daha sonra kaliteli ve ekonomik çözümlerin tadını çıkarmak olacaktır.