Dolayısıyla Instagram hesabındaki gönderiler için beğeni arttırmak da birçok kullanıcının isteği olmaktadır. Bu nedenle Instagram ücretsiz beğeni yolları, çok fazla kullanıcı tarafından araştırılır. Biz de bu içeriğimizde beğeni sayınızı arttıracak etkili yöntemleri sunacağız.

Gönderilerinizde Bir Tema Olsun

Instagram hesabınızda bir tema belirleyerek gönderinizi paylaşın. Çünkü bu Instagram ücretsiz beğeni için en etkileyici ve kalıcı yöntemdir. Paylaşmadan önce hangi temayı kullanacağınıza karar verin. Mesela kuşları çok seviyorsunuz ve onlarla ilgili sürekli keşif yapıyorsunuz. Kuş fotoğraflarınızı çekin ve gerekli düzenlemeleri yaparak Instagram hesabınızda paylaşın.

Bir temanızın olması demek, kendi kitlenize ulaşabileceğiniz anlamına gelir. Yani, sizin fotoğraflarınızı, hayatında benimsemiş kişiler, hesabınızı takip etmeye başlar. Böylece hızlı bir şekilde etkileşim alabilirsiniz. Çünkü ne kadar çok fotoğraflarınızı benimseyen kişi sizi takip ederse beğenilerinizde o oranda artış gösterir. Böylece organik beğeni sayınızı da arttırmayı başarırsınız.

Kaliteli İçerik Üretin

Kaliteli hesaplar, her zaman daha çok takip edilir. Çünkü kaliteli içerikler her zaman daha fazla beğeni alır. Bu nedenle fotoğraflarınızın ve videolarınızın her zaman kaliteli olması gerekir. Burada önemli olan nasıl bir çözünürlüğe sahip olduğunuz değildir. Farklı bakış açıları katarak da fotoğraflarınızı daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Böylece fotoğraflarınız ve videolarınız daha çok sevilecektir.

Dikkat Çekici Açıklamalar Yaratın

İyi bir başlık ve açıklama ile görsellerinizi veya videolarınızı yayınlayın. Çünkü iyi bir başlık ve metin kendini okutur ve insanları etkiler. Böylece takipçilerinizin daha fazla dikkatini çekmeyi başarabilirsiniz. Böylece Instagram ücretsiz beğeni sayısını da doğal yoldan arttırır ve daha fazla takipçi sayısına da ulaşabilirsiniz.

Düzenli Paylaşımları Yapın

Öncelikle çok fazla paylaşım yapmak, en iyi yol değildir. Bunun yerine Instagram ziyaretçilerinizin aktif olduğu zamanlarda gönderi paylaşmanız, daha doğrudur. Sizi takip edenler, paylaşımlarınızın ne zaman gerçekleştirildiğini bilmelidir. Böylece hesabınıza giriş yaparak gönderilerinizi beğenebilirler. Düzenli paylaşım, aynı zamanda içerik bulma sıkıntınızın da önüne geçecek yollardan biridir.

Yüzlerce paylaşımı bir anda yaptığınız zaman, ilerleyen aşamada içerik bulma sıkıntısı çekebilirsiniz. Çünkü hepsini bir anda paylaşmak, fikirlerinizi hızlıca tüketeceğiniz anlamına gelir. Bu konuda dikkatli olmanız gerekir. Kendinize bir plan belirleyerek de gönderilerinizi paylaşabilirsiniz. Böylece hangi fotoğrafı ne zaman ve ne şekilde paylaşacağınızı da belirlemiş olursunuz.

Takipçilerinizle İletişim Halinde Olun

Instagram ücretsiz beğeni için en önemli yöntemlerden biri de takipçilerle etkileşim kurmaktır. Bunun için çeşitli yollarınız da var. Örneğin içeriklerinize yapılan yorumlara cevap vererek onları sayfanıza bağlayabilirsiniz. Tabii, burada nasıl bir davranış sergileyeceğiniz de oldukça önem arz eder. Takipçilerinizle olumlu bir üslupla ve güler yüzle etkileşim kurmalısınız, böylece o samimi bağı yakalayabilirsiniz. Diğer iletişim yöntemlerini ise aşağıdaki şekilde görebilirsiniz.

·        Hikayenizde soru ve cevap yapabilirsiniz.

·        Hikayelerde anket uygulayabilirsiniz. Böylece takipçilerinizin fikirlerini de alabilirsiniz.

·        Mesaj kutusuna da bakmayı ve gelen mesajlara cevap vermeyi unutmayın.

Takipçilerinizle iyi bir iletişim kurdukça bu durum beğenilerinize de yansır. Böylece daha fazla beğeni sayısında önemli bir artış görmeye başlarsınız.

Etiket ve Hashtag Kullanmayı Unutmayın

Hashtagleri kullanarak daha fazla kişiye erişmeniz mümkündür. Bu nedenle trafiği çok olan etiketleri kullanmaya özen gösterin. Çünkü ziyaretçisi az etiketlerin beğeni sayınıza herhangi bir etkisi olmayacaktır. Yine, çok fazla takip edilen etiketler de işinize yaramaz. Bunun nedeni, milyonlarca paylaşım arasında gönderinizin kaybolmasına neden olacaktır.

Fotoğraflarınızı Düzenleyin

Fotoğraflarınızı çektikten hemen sonra atmak yerine onları düzenleyin. Böylece daha etkili görsellere sahip olursunuz. Renk dengesi, efekt, gölge gibi birçok düzenlemeyi yapabilirsiniz. Bu sayede de fotoğraflarınızın dikkat çekici olmasını sağlarsınız. Fotoğraflarınız takipçilerinizin daha fazla ilgisini çekecektir ve bu da doğal olarak beğenilerinizin sayısını da arttır. Instagram ücretsiz beğeni için en etkili yöntemlerden biridir.

Tanınmış Kişilerle Çekilen Fotoğraflarınızı Paylaşın

Kuş fotoğrafları paylaşıyorsunuz ve aynı fotoğrafları çeken bir profesyonelle tanıştınız. Böyle bir durumda fotoğrafı paylaşmaktan çekinmeyin. Böylece tanınmış kişileri etiketleyerek daha fazla kitleye ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda aynı sanatı seven kişiler de sizi takip eder. Bu da fotoğraflarınızın zaman içinde daha fazla beğenilmesine neden olur.

Benzer İşler Yapanlarla Çalışın

Sizinle aynı tarzda fotoğraf çekmeyi seven insanlarla birlikte çalışabilirsiniz. Bir promosyon veya kampanya hazırlayarak daha büyük kitlelere kendinizi tanıtırsınız. Böylece yeni kişilerle etkileşim kurabilir ve fotoğraflarınız daha fazla beğeni alabilir. Ayrıca hem sizin hem de çalıştığınız kişilerin Instagram beğeni sayılarında bir artış gözlemlenmeye başlar.

Bir diğer yöntem ise güvenilir web siteleri ile beğeni satın almaktır. Böylece gönderileriniz, ilgilenen kişilerin keşfet hesabında görülmeye başlar. Bu sayede de gönderilerinizin daha fazla görünmesini sağlayabilirsiniz. İlerleyen aşamada da Instagram ücretsiz beğeni sayısında önemli bir artış yaşarsınız. Böylelikle hedeflediğinizden çok daha fazla Instagram beğeni sayısı kazanabilir ve kendinizi daha kolay ilerletebilirsiniz.