Kurban Bayramı Hangi Gün ve Bayram Tatili Kaç Gün Kurban Bayramı Hangi Gün ve Bayram Tatili Kaç Gün

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Avdan Köyünde Hatice Kocalar’a Avdan Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret Şirketi tarafından 2 çalışanını darp ettiği gerekçesi ile dava açıldı. Açılan davanın duruşması bugün Tavas Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Hatice Kocalar’ın avukatlığını ise Hasan Ozan Orpak, Onat Ötnü, Ali Kavallı üstlendi.

“Tarlamı Savunmam Suç Mu?”

Hatice Kocalar, suçlama iddialarıyla ilgili gerçekleştirdiği savunmasında, “Ben tarlamı korumak istedim. Suç işlemedim. Şirket yetkilileri geldiler. Tarla mahkemelik, mahkemeden sonra kazın dedim. Tek başımaydım. Burada 2 kişi bana dava açmış ama o gün tarlada 2 değil 5 kişi vardı. Ben 5 kişiye nasıl vurabilirim? Küçük çocuklar bile inanmaz. Benim tek başıma onları darp etmem mümkün değildir. Tarlada aramızda sadece sözlü tartışma yaşandı. Elimde sopa yoktu onlara vurmadım. Üstüme atılan bu suçu işlemedim. Tarlada ürünlerim olduğu için gittim. Şirkete ait araçlar da tarladaydı. Suç mu benim tarlama sahip çıkmam” dedi.

“Samanlarımıza Zarar Verdiler”

Mahkemede tanık olarak konuşan Hatice Kocalar’ın eşi Bekir Kocalar “Ürünlerimizin olduğu tarlaya tesadüfen giderken 5 erkek eşime el kol hareketleri yapıyordu. ‘Sizin yaptığınız ayıptır’ dedim. Gelen kişilerin ikisi mühendis, bir kepçe, iki kamyon bulunduğunu gördüm. Şahıslarla sözlü tartışma yaşadık. Eşimin elinde herhangi bir sopa yoktu. O an tarlada samanımız tütünümüz buğdayımız vardı. Samanımızı kepçeyle başka yere taşımışlar. Asıl mağdur olan biz olduk” şeklinde konuştu.

Savcının cezalandırmaya yönelik mütalaasına karşı çıkıldı. Hatice Kocalar, savcı mütalaasına karşı, suç işlemedim. Sadece toprağımı ve ürünlerimi korumaya çalıştım” dedi.

Av. Hasan Ozan Orpak ise “Delil olarak sayılan sopa ortada yok. Burası 1. derece tarım arazisi. 75 yaşında 1.50 boyunda 45 kilo bir kadının 5 kişiyi darp etmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Duruşma binasında Türkiye İşçi Partisi (TİP) Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yağmur Yalçın, Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nazif Manav, Yeniden Refah Tavas Belediye Başkan Adayı Hilmi Ortatepeli, Tavas CHP Belediye Başkan Adayı Kadir Tatık ve EMEP Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özcan Göçer, Avdan Muhtarı İlhan Kulaç, Büyükmenderes İnisiyatifi ve Avdan Platformu Sözcüsü Mimar Mehmet Öztürk hazır bulundu.

Konuyla ilgili bir sonraki duruşma 28 Mayıs’ta saat 14.00’da yapılacak.

Kaynak: Genççivrilgazetesi