KizlarSoruyor, bilindiği üzere uzun yıllardır Türkiye’nin en çok ziyaret edilen siteleri arasında ilk 30’da yer alan bir site. Sitenin bu kadar güçlü rakipleri karşısında bu kadar çok ziyaret edilmesinin en önemli sebebi, insanların sorularına tatmin edici cevaplar verilmesi. Bu cevapları bugüne kadar sitenin üyeleri birbirlerine veriyordu. Elbette bu cevaplar da çok kıymetliydi. Ancak, KizlarSoruyor’un yeni başladığı Bi’bilen uygulamasıyla birlikte sitenin üyelerinin yanı sıra artık sitedeki özel Bi’bilen üyeler de site üyelerine verecekleri cevaplar ile yol gösterecek.

KizlarSoruyor’da birbirinden farklı 30’dan fazla kategori mevcut. Site üyeleri akıllarına takılan bir konuda bu kategorilerden ilgili olana soruyu giriyor ve cevabını diğer üyeler görüşleriyle birlikte belirtiyorlar.

İşte KizlarSoruyor’un Bi’Bilen üyeleri, kendi alanlarında kategorilerine göre uzman olan üyelerdir. Bu uzman üyeler, belirtilen kategoride sorulan soruya meslekteki uzun yıllarının vermiş olduğu deneyimleriyle en doğru şekilde cevaplar vermeye çalışıyor ve site üyelerine yol gösteriyorlar.

Bibilen’e nasıl soru sorulur?

KizlarSoruyor’da Bibilen üyeye soru sormanın iki farklı yolu var.

Öncelikle elbette KizlarSoruyor’a üye değilseniz sitede bir üyelik hesabı açmanız gerekiyor. Siteye kaydolduktan sonra ilgili alanda sorunuzu giriyorsunuz.

Soruyu girdikten sonra soru ayarlarından o soruya Bi’bilen üyeyi davet edebiliyorsunuz. Bibilen’in uzman olduğu alanda olmak kaydıyla dilediğiniz Bibilen’i sorularınızı cevaplamak için o soruya davet edebilirsiniz.

Bununla birlikte bir diğer yöntem de Bibilen’in o soruyu kendiliğinden cevaplaması. Siteyi kullanan Bibilen’in o soruyu kendiliğinden cevaplayabilmesi elbette üye olarak doğrudan yapamayacağınız bir şey. Ancak bazı zamanlarda aynı soruda birden fazla Bibilen üyenin de cevabının olduğunu görebilirsiniz. Siz bir Bibileni o soruyu cevaplaması için çağırmışsınızdır. Başka bir Bibilen de kendiliğinden o soruyu cevaplamaya gelmiş olabilir. Bu sayede farklı uzman bakışlarından sorunun cevabını almış olursunuz.

Her kategoride Bibilen var

Sitenin şu anda mevcut kategorilerinin neredeyse hepsinde Bibilen üyeler mevcut. KizlarSoruyor’da uzun yılların getirdiği tecrübesiyle Bibilen olarak üyelerin sorularına cevap verenlerden biri de Süleyman Kocabıyık.

Kocabıyık, 1995 yılından beri dövüş sporlarıyla ilgilenen bir dövüş eğitmenidir. Dövüş kariyerine ilk 9 yıl judo ile ilgilenerek başlayan Kocabıyık, sonrasında gelen 5 yılda kendini boks ve kickboks alanlarında çalışmıştır. 2004 yılında Wing Chun ile tanışan Kocabıyık, 2005 yılından beri de farklı disiplinlerdeki tecrübesini de katarak dövüş sporları alanında düzenli olarak eğitimler vermektedir.

Süleyman Kocabıyık, 2017 yılında Türkiye’nin ilk Yakın Koruma Eğitim Akademisi’ni kurmuştur. Bu alanda Türkiye’nin en çok tanınan hocalarından biri olmayı başarmış ve o günden bugüne binlerce kişiye eğitimler vermiş ve vermeye devam etmektedir.

Süleyman Kocabıyık’ın kendi alanında en çok karşılaştığı soruları ise şu şekilde belirtebiliriz:

  • Kendimi nasıl koruyabilirim?
  • Nasıl yakın koruma olunur?
  • Sizin kurumlarınızdan aldığımız belgelerin geçerliliği nerelerde mevcuttur?
  • Kadın olarak şiddet ile nasıl savaşabilirim?
  • Silah kullanmayı öğrenmek istiyorum. Sadece poligona giderek tek başıma bunu yapabilir miyim?

Dövüş sporları ve yakın savunma anlamında kariyeri oldukça dolu olan Süleyman Kocabıyık, KizlarSoruyor’un Bibilen üyelerinden biri.

Siz de spor, aile & toplum kategorilerinde Bi’bilen olan Kocabıyık’a soru sormak ve alanında bir uzmandan cevaplar almak istiyorsanız hemen KizlarSoruyor’a üye olun.