Denizli'de dün akşam yayılan haberler Denizli'de ekmeğin yarından (Perşembe) itibaren zamlı olarak satılacağı yönündeydi. Fakat ekmeğe zammın hemen uygulanamayacağı, belli bir prosedürden geçtikten sonra resmi olarak yapılabileceği belirtildi. 

Denizli'de 230 Gram ekmek fiyatının 2,5 lira olacağı yönündeki haberlerin gerçeklik payının olduğu fakat resmiyete kavuşmadan bunun açıklanmasının doğru olmadığı belirtildi. 

HEMEN UYGULANMASI MÜMKÜN DEĞİL

Denizli'deki komisyonda oy çokluğuyla alınan kararın hemen yarın uygulanamadığı, komisyonun aldığı kararın Fırıncılar Federasyonundan, bakanlıktan uygunluk geldikten sonra Esnaf Odaları Birliği'nin fiyat çalışması yapacağı, son olarak valilik ve belediye tarafından uygun görülmesi halinde oda tarafından resmi fiyat tarifesi çıkması akabinde uygulanabileceği belirtildi. 

Ekmek fiyatının, Denizli Fırıncılar Odası tarafından resmi fiyat tarifesi verildikten sonra, tarifede yazan tutardan satılabileceği ifade edildi.  

RESMİLEŞMEDEN 2,5 LİRAYA EKMEK SATANA CEZA

Yetkililer, vatandaşı ekmek alırken Denizli Fırıncılar Odasından alınan resmi tarifesini görmeden ekmek almamaları konusunda uyardı. 

Ekmek zammı resmileşmeden zamlı ekmek satanlar hakkında ceza-i işlem uygulanacağı belirtildi.