Bu yıl 28.si gerçekleştirilen Türkiye Felsefe olimpiyatı, 3 Aralık 2023 Pazar günü, saat 10.00-13.00 saatleri arasında Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya ve Samsun olmak üzere 11 il’de sınav merkezi olan okullar aracılığıyla elektronik ortamda online olarak yapıldı. Ülker Yörükoğlu Bilim ve Sanat Merkezi, bölge temsilcisi olarak ev sahipliği yaptığı olimpiyatlara, Denizli, Afyon, Burdur, Eskişehir, Muğla ve Uşak’tan öğrenciler katıldı.

Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nın Ege Bölge Finali Denizli’de yapıldı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nın Ege Bölge Finali Denizli’de yapıldı

Öğrencilere farklı filozoflardan seçilmiş üç alıntı verilerek alıntılardan biri üzerine felsefi bir deneme yazmaları istendi. Sınav sonuçlarına göre ilk 10 dereceye giren öğrenciler arasından, yabancı dil sınavını da geçerek başarılı olan iki öğrenci Uluslararası Felsefe Olimpiyatları seçmelerine katılmaya hak kazanacak. Felsefe Olimpiyatları bölge başkanı ve ulusal jüri üyesi Dr. Yüksel Marım, olimpiyatların temel amacının, özgür ve çağdaş eğitimin vazgeçilmez temeli olan felsefeye sevgi ve ilginin artmasını, gençlerin karşılaştıkları problemleri görebilmelerini ve problemler üzerinde özgün düşünceler üretebilmelerini sağlayacak tutarlı düşünme alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyledi.