Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi'nden yapılan açıklamada; “Bir adım atarsak kafes kırılır / Belki birden erir zincirlerimiz” dizeleriyle; emeğe değer, inanca umut, insan onuruna bir duruş kazandırmak gayesiyle Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın insanı merkeze alarak attığı adım, emek mücadelesiyle yoğurduğu sendikal hareketimiz, bugün binlerin, yüzbinlerin iradesi ve teveccühü ile yine ve yeniden yetkiyle taçlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

YKS sonuçları açıklandı YKS sonuçları açıklandı

2024 yılı yetkili sendika belirleme çalışmaları sonucunda Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi eğitim çalışanlarının desteği ile yetkide 10. yılına girdi. Açıklamada devamla, "Bu güvenin örgütlü olmakla taçlandığı, hak ve adalet yolunda diri ve güçlü olmakla anlamlandığı, mali ve sosyal haklar noktasında pek çok kazanımın elde edildiği; mücadelenin ve müzakerenin kamu görevlileri sendikacılığına yeni bir soluk getirmesiyle, hak arama mücadelesinde ve sorunların çözümünde kararlılık ve hassasiyetin eğitim çalışanlarımızın teveccühü ile sonuçlandığı bir dönem olmuştur. 

Üye sayımızın, zirvede olmamızın, özgün ve özgür duruşumuzun, sahadaki azmimizin özünde saklı olan gerçek, Eğitim-Bir-Sen’in herkese güvence olması, haklılığın ve güvenin tek adresi olmasından olmuştur.

Eğitim-Bir-Sen olarak, hiçbir zaman başkalarının kimliğine bürünmek gibi bir zilleti yaşamadık, hasımlarımızı hiçbir dönemde hısım edinmedik, kendimizi inkâr ederek sinsice bir şeylerin peşinde olmadık, ikircikli davranmadık, mücadelede hiç pozisyonumuzu kaybetmedik. İnandığımız değerlere göre sendikacılık yaptığımız için bize güvenenleri sukutuhayale uğratmadık. ‘Yol bizim, azığımız bu topraklarda’ dedik, hep menzile baktık, her zaman milletimizle bir olduk, değerleriyle var olduk.

Türkiye Yüzyılı ve yeni müfredatla birlikte; milli kimlik, milli benlik ve bilimsel normlar çerçevesinde ülkemizi, geleceğimizin emanetçisi çocuklarımızı hep bir adım öteye taşıma sorumluluğumuzu ve yüklendiğimizin misyonun gereğini hiçbir zaman unutmadık, katkı verme sorumluluğundan kaçmadık, yönümüzü birlikte yücelteceğimiz, değer katacağımız Türkiye Yüzyılına odakladık.

Sayısal olarak kendimizle yarıştığımız ortamlarda bile olgunluk sınırımızı aşmadan, vakur, mütevazı duruşumuzu bozmadan yolumuza devam edeceğiz. Dün olduğu gibi, bugün de yapay, zorlama ayrımlarla insanımızı dışlamadan, kimseyi incitmeden, ötekileştirmeden, medeniyet değerlerimizi önemseyen eğitim çalışanlarına her zaman kucak açarak ‘biz biriz, beraberiz’ diyerek ilerlemeye devam edeceğiz.

Büyümemize, güçlenmemize, yetkide istikrar sağlamamıza; büyük hedeflere yürüyen ülkemizin Türkiye Yüzyılı yolculuğunda birlikte inşa edeceğimiz geleceğimize destek olan, gönül veren, mücadele eden, en önemlisi üyeliği ile buradayım diyen çok kıymetli üyelerimize, iş yeri temsilcilerimize, ilçe temsilcilerimize, ilçe yönetimlerimize, kadınlar komisyonumuza ve yönetim kurulumuza teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi." ifadesi kullanıldı.