Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı, Türkiye genelinde yıllardır aydınlatılamayan dosyalar için yeni bir inceleme süreci başlattı. Bakanlık açıklamasına göre 75 ilde 638 dosya ve 693 maktul yönünden kapsamlı çalışma yapılacak.
Bu gelişmeyle birlikte gözler, Denizli’nin en dikkat çeken faili meçhul olaylarından biri olan Dullens çifti cinayetine çevrildi.
Karahayıt’taki cinayet unutulmadı
Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı termal turizm merkezi Karahayıt’ta yaşayan Alman vatandaşları Rolf Walter Dullens ve eşi Eleni Dullens, 1993 yılında evlerinde öldürülmüştü. O dönem yürütülen soruşturmada çok sayıda kişinin ifadesine başvurulmasına rağmen cinayetin failleri belirlenememişti.
Aradan geçen 33 yıla rağmen çözülemeyen dosyanın, yeni kurulan birimin çalışma alanına girmesiyle birlikte yeniden değerlendirileceği belirtiliyor.

Modern tekniklerle yeniden bakılacak
Yeni süreçte eski dosyalardaki delillerin, ifadelerin ve eksik kalan noktaların yeniden analiz edilmesi bekleniyor. Adalet Bakanı Akın Gürlek, faili meçhul dosyaların cezasız kalmaması için kurumsal kapasitenin güçlendirildiğini belirtti.
Denizli’de yıllardır hafızalardaki yerini koruyan Dullens cinayetinin yeniden mercek altına alınması, kamuoyunda dosyanın aydınlatılabileceğine yönelik beklentiyi artırdı.









