Birinci derece deprem bölgesi olan Denizli’de afet risklerini belirlemek ve belirlenen afet risklerini azaltarak can ve mal kaybını asgari düzeye indirmek amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın talimatı ile İRAP Genelgesi doğrultusunda İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çalışmaları 2021 yılı ilk ayı itibari ile başladı. Toplam 5 Modül’den oluşan İRAP belgesinin Modül-1, Modül-2, Modül-3, Modül-4 ve Modül-5 aşamaları tamamlanarak İRAP belgesi Afet yönetimi konusunda ilgili tüm kurumların da katkıları ile tamamlandı. Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in imzasıyla yayınlanan İRAP’a göre Denizli il merkezinde yerleşime uygun alanlar ve uygun olmayan alanlar, toplanma alanları gibi konularda harita ve görüşlere yer verildi.

DENİZLİ'DE YERLEŞİME UYGUN ALANLAR

Rapora göre Sevindik, Karşıyaka, Aktepe ve Deliktaş mahallelerinin bir kısmı, güney kesimde Cumhuriyet, Çamlık, Mehmetçik, Kuşpınar mahallelerinin bazı bölümleri, batı kesimde Kiremitçi, Karaman, Akkonak, Günbattı, Merkezefendi, Şirinköy, Yenişehir, Atakent, Mehmet Akif Ersoy, Barbaros, Bahçelievler mahallelerinin büyük bir kesimi yerleşime uygun alanlar olarak belirlendi.

DENİZLİ'DE YERLEŞİME UYGUN OLMAYAN ALANLAR

İRAP’a göre şehir nüfusunun büyük çoğunluğunun yaşadığı Sırakapılar, Atalar, Fesleğen, İstiklal, İncilipınar, Pelitlibağ, Hacıkaplanlar, 15 Mayıs, Topraklık, Deliktaş ve Anafartalar Mahalleleri uygun değil olarak, Altıntop, Saraylar ve Dokuzkavaklar ise hiç uygun değil olarak belirlendi. Fatih, Cumhuriyet, Aktepe, Sümer, Muratdede ve Akkonak Mahalleleri için ise orta uygunluk verildi.

SS_1