Denizli'nin Honaz ilçesi Aşağıdağdere Mahallesi'nde Yüksel Dalkılıç’a ait evin depo bölümünün çatısına düşen dev kaya parçası, tarım aletlerinin bulunduğu alanı harap etti. Şans eseri, olay sırasında evde kimse bulunmadığı için herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Muhtar Tepkili Mahalle Muhtarı Murat Efe, yıllardır mahallelerinin üzerine taş yağdığını belirterek, taş ocağının mahalle halkının can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Efe, “Kaya parçası vatandaşımızın evine düştü. Neyse ki ailesi o sırada şehir merkezindeydi. Bu olay daha önce defalarca tekrarlandı. Taş ocağının faaliyetinin durdurulmasını istiyoruz. Yetkililer harekete geçmeli, çünkü bu mahallede yaşayan insanların can ve mal güvenliği tehlikede” dedi.

Denizli'de Kadın Pide Ustaları Yetişiyor Denizli'de Kadın Pide Ustaları Yetişiyor

Ev Sahibi Dalkılıç: "Önlem Alınmalı" Ev sahibi Yüksel Dalkılıç, büyük kaya parçasının çatıyı delip tarım aletlerine zarar verdiğini belirterek, yetkilileri önlem almaya çağırdı. Dalkılıç, “Taşın büyüklüğünü gördünüz. Yukarıdan 150 metreden düşen bu taş, çatıyı deldi ve içerideki çapa motorunu parçaladı. Böyle bir düzensiz çalışma olamaz. Taş ocağına karşı defalarca şikayette bulunduk, ancak sonuç alamadık” dedi. Whatsapp Image 2024 06 04 At 13 26 43Whatsapp Image 2024 06 04 At 13 26 39Whatsapp Image 2024 06 04 At 13 26 41