İslam'ın beş şartından biri de zekât vermektir. Bu açıdan Müslümanlar için önemli bir ibadet ve sorumluluktur. Zekât mal varlığı nisap miktarına ulaşmış kimseler için zorunludur

Nisap Miktarı: 85 gram altın veya 85 gram altına eşdeğer nakit para, menkul, gayrimenkul, tarımsal ürün, hayvan veya hayvansal ürüne denktir.

Temizlik İşlemlerine Yardımcı Teknoloji Cihazları Temizlik İşlemlerine Yardımcı Teknoloji Cihazları

 Sahip olunan mal varlığının genelde %2,5'inin ihtiyaç sahibi kimselere verilmesi gerekir. Bu Müslümanlar arasında dayanışmayı artırmanın yanında, kişinin mal varlığını arındırması ve bereketlendirmesini de sağlar.

Zekât Kimlere Verilir?

1. Kimsesizler: Yakınında destek isteyeceği kimsesi olmayan, korumasız ve yalnız kimselere zekât verilebilir. Bu kişilerin temel ihtiyaçlarını sağlaması için yardım eli uzatılabilir.

2. Mülteciler: Yerlerinden zorla edinmiş, savaş veya doğal afet gibi sıkıntılara maruz kaldığı için yuvasını terk etmek zorunda kalmış bireylere de zekât verilebilir.

3. Savaş Mağdurları: Bulunduğu bölgede savaş yaşanan ve savaş sonucu çeşitli maddi zorluklarla karşılaşan kişilere de zekât bağışında bulunulabilir.

4. Dul Kalmış Kadınlar: Eşini kaybetmiş ve bu yüzden maddi sıkıntı çeken kadınlara da zekât verme yoluyla ihtiyaçlarını karşılaması için destek olunabilir.

5.Afetzedeler: Doğal afet nedeniyle mağdur olmuş ve maddi sıkıntı çeken kimselere de zekât verilebilir.

6. Yolda Kalanlar: Yolda kalmış ve mağdur durumda olan kimselere zekât verilebilmektedir.

6. Hayır Kurumları: Güvendiğiniz hayır kurumlarına zekat bağışı yapabilirsiniz.

Kölelik veya esaretten kurtarılmak istenenlere de zekât verilebilir.

Zekât Kimlere Verilmez?

Anne, baba, büyükanne, büyükbaba, evlat, torunlar ve torunların çocuklarına zekât verilmez.

Zekât söz konusu olduğunda önemli ihtiyaç sahiplerinden biri de Kudüs’te yaşayan Müslüman kardeşlerimizdir.

Yıllardır bitmek bilmeyen çilelerine gıda krizi ve diğer ekonomik sorunlar eşlik etmektedir.

Kudüs için zekât bağışında bulunurken en önemli şeylerden biri güvenilir bir kurum bulmaktır. Mirasımız Kudüs Derneği yıllardır zekât bağışlarınızı dürüstlükle Kudüs’teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Aynı zamanda size zekât bağışlarınızı online olarak, internet sitesinden yapma olanağı sağlayarak kolaylık sunar.

Online olarak bağış yaparak hem hızlı hem kolay bir işlem gerçekleştirmeniz sağlanır hem de zekât mükellefi olarak size şeffaflık sunulur.

Siz de Kudüs’e zekât bağışlarınızı Mirasımız Kudüs Derneği aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken tek şey Mirasımız Kudüs Derneği sitesinde zekât sayfasına girip istediğiniz tutarı yazmak ve ödeme yapmaktır.