Gizli buzlanma günümüz problemleri arasında en ciddi olanlarından biridir. Sıcaklık değerlerinin düşmesi ile yol üzerinde ince buz tabakası oluşmakta ve kazalara sebep olabilmektedir. Buzlanma sorunları rampalarda tamamen ulaşımını olanaksız hale getirir. Endüstriyel işletmelerin bulunduğu alanlarda otopark ve fabrika giriş çıkışlarında rampalar sıklıkla yer almaktadır. Ağır kış koşulları ile beraber rampaların buzlanması ile tırların ve kamyonların geçişi sırasında kayması ile yüklerin zarar görebilmesine neden olabilmektedir. Üretilen malzemelerin veya firmalara getirilen hammaddelerin ulaşımı sırasında olumsuz sonuçlarla karşılaşmamak adına önemli rol oynamaktadır.

Rampa Isıtma Sistemlerinin Uygulanması

Rampa ısıtma sisteminin uygulama proje alanı veya eğimli rampa bölgesi daha önceden ziyaret edilerek incelenir. Başka bir süreç, ısıtıcı kablolarının kurulum aşaması ve sisteme termostat ekipmanları sensörlerin dahil edilmesidir. Kurulum ile rampa zeminine kablolar veya uygulama çeşidine göre şilteler yerleştirilir sonraki aşamada termostat ve kontrol paneli eklenerek tamamlanır. Buna ek olarak, sistem tam otomatik olduğundan açma kapatma veya kullanım için personel istihdam etme gibi sorunları olmaz.

Yerden Isıtma Sistemleri Ekonomik Mi?

Rampa ısıtma sistemleri, gerekli sensörler ve termostatlar sisteme dahil edilerek monte edilir ve gerekli kurulum yapılır. Bu nedenle, söz konusu ısıtma sistemi, gerekli sıcaklığa ulaştığında otomatik olarak kapanacak ve elektrik tüketiminden tasarruf edecektir. Bir termostat sistemi olduğundan, endüstriyel işletmelerin maliyetlerini artırmamaya özen gösterir.

Isıtma Sistemleri Bakım Gerektirir Mi?

Alternatif çözümlerin aksine, rampa ısıtma sistemleri hem elektrik kullanması hem de kaliteli bir sistem kurulumuna sahip olması nedeniyle bakım gerektirmez.Endüstriyel işletmelerin söz konusu sistem için amortisman ayırması gerekmez kurulum ardından darbeye veya olağanüstü koşullara maruz kalmadığı sürece bakım istememektedir.

Isıtmax İle Rampa Isıtıcı Sistemler

Isıtmax ürünlerinin kalitesi; endüstriyel çözümler için avantaj sağlar . Deneyimli ve profesyonel ekibi ile, yerinde keşif ile işletmelerin ihtiyaçlarına göre rampa ısıtma sistemleri uygulaması gerçekleştirir. Söz konusu ürünler gerekli kalite standartlarına sahiptir ve bu tür uygulamaları sürekli olarak uygulayan profesyonel ekibimiz sayesinde yıllarca kullanım sağlar. Sitemizde yer alan kampanyaları takip ederek fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Merak Edebileceğiniz Diğer Yazılar