Denizli-Antalya Karayolu,  Pamukkale Üniversitesi bölgesine trafik kazalarını önlemek için  yeni yaya üst geçidi inşa edildi.  köprünün son montaj aşamasına katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “yayalarımızın karşıdan karşıya geçişlerinde bu güne kadar bir çok can kaybı yaşandı. Vatandaşlarımızın tırnağına bile zarar gelmemesi için bu tür yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın bu geçitleri kullanmasını istiyoruz. Hiç kimse birkaç dakika için arkasında gözyaşı bırakmasın.” diye konuştu.

HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de trafik yoğunluğunun üst seviyede olduğu bölgelerden biri  olan Denizli Antalya karayoluna yeni bir yaya üst geçidi inşa edildi. Alt yapısı tamamlanan köprünün bugün montajı yapıldı. montaj çalışmaları nedeniyle trafik akışı farkı güzergahlardan sağlanırken yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından köprünün üst kısmı ayakların  üzerine monte edildi. çalışmaları yerinde inceleye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaya üst geçidi hakkında bilgiler verdi.  Yaya geçidinin 90 ton çelik kullanılarak imal edildiğini ifade eden Başkan Zolan,  köprü genişliğinin 4 metre olduğunu, yaşlı ve engelli vatandaşlar içinde asansörlü bir sistem olduğunu belirtti.  Köprü maliyetinin 1 milyon 250 bin lira olduğunu söyleyen Zolan,  “Bu üst geçit bu bölgede bir ihtiyaçtı.  Vatandaşlarımız da bu geçitleri kullanmalı. Kullanılmadığı zamanda yapılmasının hiçbir anlamı kalmıyor. Biz vatandaşlarımıza verdiğimiz değerden dolayı onların tırnağına bile zarar gelmemesi için bu tür yatırımlar gerçekleştiriyoruz.  Hiç kimse birkaç dakika için arkasında gözyaşı bırakmasın.  Bir can kaybını önleyebilirsek ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı. 

ÜÇGEN KAVŞAĞINDA SONA GELİNİYOR

Çgen köprülü kavşağının yapım çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Zolan, “yıl başına açacağız demiştik fakat bazı gecikmeler olacak. Sanayi ve Hal kavşağımızda aynı şekilde Ocak ayı içinde bu işler sona erecek. Vatandaşlarımızı şuan ciddi bir sıkıntıya soktuğumuzun farkındayız fakat tek hamlede 3 tane köprülü kavşağı bitirerek trafik sorunu önemli ölçüde bitireceğiz.  Açıldığında çok rahat bir nefes alcağız.” diye konuştu.