Değerli veteriner hekimlerimiz klinik ortamlarda yaptıkları çalışmalar ile hayvan sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır. Kliniklerde hayvanlarımızın bütün sağlık çalışmaları hummalı bir şekilde yürütülür. Hayvanlarımızın sağlığı ile yakından ilgilenen veteriner hekimlerimiz bu süreçte birçok malzeme kullanımı yapmaktadır. Bu malzemelerden bazıları Veteriner Medikal Malzemeler olarak anılmaktadır. Veteriner medikal malzemeler hayvan sağlığında ciddi bir öneme sahiptir. Birçok işlemde ve prosedürde kullanılacak olan malzemeleri içerisinde barındırmaktadır. Klinik ortamlarda olmazsa olmaz malzemeler arasında bulunmaktadırlar.

Veteriner Medikal Malzemeler

Veteriner medikal malzemeler en temel olarak veteriner hekimlerin hayvanların sağlığını korumak ve iyileştirmek amaçları ile kullandıkları malzemelerin tümüdür. Veteriner medikal malzemeler sayesinde veteriner hekimler teşhisleri daha doğru yapabilir, işlemler kolay ve pratik bir şekilde yapılır, tedaviler güvenli bir şekilde uygulanır ve cerrahi operasyonlar uygun bir şekilde yapılabilmektedir. Hayvanlar için kullanımı yapılan veteriner medikal malzemeler sayesinde hayvan sağlığı daha etkin ve etkili bir şekilde kontrol edilebilmektedir. Hayvanlarda meydana gelen veya gelebilecek sağlık sorunları için veteriner medikal malzemelerden yararlanılmaktadır. Bu yüzden de veteriner medikal malzemelerin klinik ortamda kesinlikle bulundurulması gerekmektedir.

Veteriner medikal malzemelerin içerisinde birçok farklı ürün yer almaktadır. Veteriner medikal malzemeleri pamuklar, hayvan yara bakım ürünleri, eldivenler, cerrahi aletler ( makaslar, pensler, neşter gibi), hayvanların aşıları, bandajlar, röntgen cihazı, ultrason cihazı, laboratuvar malzemeleri(vakumlu tüpler ve mikroskop gibi), dezenfektan ve bakım solüsyonları gibi ürünlerden oluşmaktadır. Veteriner medikal malzemeleri içerisinde bulunan bu ürünlerin birbirinden farklıdır. Kısacası veteriner medikal malzemeler kendi içerisinde farklı gruplara ayrılmaktadır. Farklı gruplarda bulunan veteriner medikal malzemeler kullanım olarak farklı amaçlara hizmet etmektedir. Her birinin hayvan sağlığında aktif rolü ama farklı alanlarda kullanımları vardır. Ancak farklı alanlarda kullanımları yapılsa da veteriner medikal malzemeler hayvan sağlığı için önemlidir.

Yara Bakım Ürünleri

Yara bakım ürünleri veteriner medikal malzemeleri içerisinde bulunan önemli ürünlerden bir tanesidir. Hayvanlarımız zaman zaman ufakta olsa yaralanmalar geçirmektedir. Veteriner kliniklerinde yara tedavileri ve bakımları sırasında yara bakım ürünlerinin kullanımı yapılmaktadır. Yara bakım ürünleri hayvanların kesik, yanık ve vücutlarında oluşan çizilmeler gibi yaraların tedavisinde kullanılmaktadır. Yara bakım ürünlerinden bazıları solüsyon halinde bulunmaktadır. Solüsyon olan yara bakım ürünleri hayvanların yaraları üzerine yeterli miktarda sürülerek ya da sıkılarak kullanılmaktadır. Birçok farklı marka hayvan yara bakım ürünü bulunmaktadır. Bu ürünlerin hepsi hayvanlara uygun olacak şekilde üretilmektedir.

Flaster ve Bandajlar

Denizli’de 71 Yıllık Fabrikanın Kapısına Kilit Vuruldu Denizli’de 71 Yıllık Fabrikanın Kapısına Kilit Vuruldu

Veteriner kliniklerinde en çok kullanılan medikal malzemelerden bir diğeri flaster bant ve bandajlardır. Flasterler hayvanların birçok sağlık işleminde aktif olarak kullanılmaktadır. Kendinden yapışkanlı olan bandaj çeşitleri hayvanların vücutlarının hareketli olan bölgelerinin sabitlenmesi için, oluşan acil dış kanama durumlarında ve yaraların sarılması gibi durumlarda aktif olarak kullanılmaktadır. Flasterler genellikle esnek yapıya sahiptir. Hayvanların cildini tahriş etmeyen yapıları vardır. Flasterler genellikle hayvanların pansuman işlemlerinde ve serum takıldığı zaman sabitlenmesi işlemlerinde kullanılmaktadır.

Veteriner medikal malzemeler yapılan işlemler ve kullanıldığı alanlara bakıldığı zaman oldukça önemli malzemeler olduğu görülmektedir. Veteriner hekimler tarafından kullanılan bu malzemeler klinik ortamlarda devamlı bir şekilde bulundurulmalıdır. Veteriner hekimlere veteriner medikal malzemelerin temini ise veteriner hekimlerin ilk tercihi olan veterinermalzeme.com tarafından yapılmaktadır. Veterinermalzeme.com veteriner kliniklerinin bütün medikal ve sarf malzeme ihtiyaçlarını temin eden bir web sitesidir. Sadece veteriner hekimlere özel olarak çalışan bir web sitesine sahiplerdir. Veterinermalzeme.com hızlı kargosuyla Türkiye’nin birçok noktasında bulunan veteriner hekimlere istedikleri malzemenin tedariğini sağlamaktadır. Bütün veteriner medikal malzeme ihtiyaçlarınızın hepsini tek bir tıkla veterinermalzeme.com üzerinden karşılayabilirsiniz.