Helvası ile ünlü Türk markasının ürünlerinde Salmonella bakterisi tespit edildi. Almanya'da marketlerden geri çağrılırken raflarda yer alan ürünler de tek tek toplatılıyor. BLG Kardeşler Lebensmittel-Handelsgesellschaft mbH, "SUNTAT Antep Fıstıklı Helva 350 gram" adlı ürünlerin son tüketim tarihi 07.2025 ve parti numarasının "L 215G23" olduğu bildirilirken ürünler geri çağrılıyor.

ÜRÜNLER TOPLATILIYOR

Ünlü helva devi toplatılan ürünler için şu açıklamalarda bulundu: Ürün adı "Antep fıstıklı SUNTAT Helva", içeriği 350 gramdır ve son kullanma tarihi 07.2025'tir. Parti numarası ise "L 215G23" olarak belirtilmiştir. Ancak yapılan açıklamada, yalnızca ambalajın kapağında basılı olan son kullanma tarihine sahip ürünlerin bu durumdan etkilendiği belirtildi. Tüketicilere, etkilenen paketleri ilgili satış noktalarına geri iade etmeleri tavsiye edildi.

75 Gün Sonra Ailesine Kavuştu 75 Gün Sonra Ailesine Kavuştu

SALMONELLA NEDİR?

Bağırsak sistemini etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalık olan salmonello enfeksiyonu, hayvan ve insan bağırsaklarında yaşamaktadır. Insanlara en sık kontamine su veya gıda yoluyla bulaşan bu bakteri yiyeceklerle tüketildiğinde rahatsızlık, ishal, kusma ve ateş gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Belirtiler tüketilen gıdanın üzerinden 48 saat geçmesi ile birlikte ortaya çıkarken bazen üç güne kadar uzayabiliyor. Bu ürünleri tüketen kişilerin hızlı bir şekilde doktora başvurması öneriliyor.