Sarayköy’ün eğitim şehri olması yolunda önemli adımlar atan Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, hayata geçirdiği eğitim projeleriyle ilçe halkının takdirini topladı. 2017 yılında hizmete başlattığı Sosyal Etkinlik Merkeziyle ilk, orta ve lise öğrencilerinin ders sonrasında ücretsiz etüt yapma fırsatı yakaladığı kurumda ücretsiz YKS-LGS hazırlık kursları da uzman eğitmen kadrosuyla verilmeye devam ediyor. 
Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nun ilçeye kazandırılmasının ardından üniversiteyi kendi binasına kavuşturmak için kolları sıvayan Belediye Başkanı Özbaş, Sarayköy Belediyesi’nin bütçesiyle 4 milyon liraya yeni üniversite binası inşa etti.

Öğrencilerin ev bulma ve ilçeyi tanıma konusunda belediyeden destek

Yeni binanın yapımının ardından da hem üniversite yönetimini hem de öğrencileri yalnız bırakmayan Başkan Özbaş her istek ve talepte desteklerine devam ediyor. Her yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla, kalacak yer bulma başta olmak üzere soru ve taleplerini anında çözmek için üniversite binası önünde görevli belediye ekipleri öğrencileri ve ailelerini karşılıyor. 
İlçeye yeni gelen üniversite öğrencileriyle her yıl tanışma yemeği düzenleyen Başkan Özbaş, bu yıl da geleneği bozmadı. PAÜ Sarayköy MYO bahçesinde öğrencilerle öğle yemeğinde buluştu. 
Başkan Özbaş, ‘hoş geldin’ konuşması yaparak, öğrencilere ilçenin tarımı, turizmi, kültürü ve tarihi hakkında bilgilendirme yaptı. 
“Sizler bizim evlatlarımızsınız”
Öğrencilere şahsi numarasının yer aldığı kartvizitleri dağıtarak istek ve taleplerinde her zaman kendilerini arayabileceklerini belirten Başkan Özbaş, “ İlçemizin termal turizm alanıyla Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü, jeotermal enerji kaynaklarıyla Elektrik ve Enerji Bölümüyle üniversitemizin eğitimi yerleşkemizin dokusuna uygun olan alanlardır. Öğrencilerimizin tarafından yoğun ilgi görmesi ilçemiz adına bizleri mutlu ediyor. Burada olduğunuz sürece bize düşen bir şey olursa her zaman yanınızdayız olduğumuzu bilmenizi isterim. Sizleri evlatlarımız gibi görüyoruz. Belediye binamız her zaman sizlere açık. Biz ve ekip arkadaşlarımız her zaman sizlerin emrindeyiz. İlçemize tekrar hoş geldiniz. Eğitim hayatlarınızda başarılar dilerim. Umarım Sarayköyümüzde eğitim süreciniz boyunca güzel anılar biriktirirsiniz” dedi.  
PAÜ Sarayköy MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Akif Demirçalı ise, “ Sevgili öğrenciler çok güzel bir ilçeye geldiğinizi belirtmek isterim. Ülkemizde karşılığı olan, iş bulabileceğiniz bölümlerde eğitim alıyorsunuz. Mezun olduktan sonra iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağınıza eminim. Eğitim süreciniz boyunca derslerinizi çalışırken, ilçenin sosyal kültürel yönlerini de tanımaya gayret edin. Bizlerde her zaman yanınızda olacağız. Hayırlı, başarılı, sağlıklı, huzurlu eğitim hayatı geçirmenizi dilerim” diye konuştu.