Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 27 Haziran'da yaptığı açıklamanın ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığının yaz tatilini seyahat ederek değerlendirmek isteyen gençlere 81 ilde seçilen KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sunması, deniz yerine tarih ile buluşmak isteyen gençlerden de büyük ilgi gördü. Denizli’den 80 kişilik öğrenci grubu, Mardin’in tarihi ve kültürel güzelliklerini görmek için şehre geldi. 
15 Temmuz'dan bu yana başta İstanbul, Denizli, Sivas, Konya, Bayburt ve Adana olmak üzere ülkenin dört bir yanından 500 genç, tarihi ve turistik mekanlarıyla ön plana çıkan Mardin'e gelerek, kendileri için özel olarak hazırlanan yurtlara yerleşti.

Konaklama imkanının 3 günden 5 güne çıkarılmasından memnuniyet duyan gençler, Farklı kültürlerin, dillerin ve dinlerin hoşgörüyle, kardeşçe yaşadığı, camileri, medreseleri, kiliseleri ve taşın oya gibi işlendiği evleriyle turizmde cazibe merkezi olmaya aday kentte, Mardin Müzesi, Kasımiye Medresesi ile Deyrulzafaran Manastırı gibi çok sayıda tarihi ve kültürel mekanı gezme fırsatı buldu.

Denizli'den 2 otobüsle 80 genç geldi

Mardin KYK Kız Yurdu'nda kalan gençlerden Ayşe Cemre Sağlam AA muhabirine, gençlere yönelik güzel bir imkan sağlandığını, Denizli'den 2 otobüsle 80 kişi Mardin'e geldiklerini söyledi.

"Burayı çok merak ederek geldik. Tarihi yerleri o kadar güzel ki görmeyi çok istiyorduk. Gençlik ve Spor Bakanlığının yurdunda kaldık. Bizim için büyük bir avantaj bu." ifadelerini kullanan Sağlam, camileri, kiliseleri, merak ettikleri tarihi mekanları gezdiklerini, Mardin manzarasını izlediklerini anlattı.

Sağlam, Mardin'i çok beğendiklerini, bütün gençlerin çok memnun kaldığını anlatarak, sunulan imkanlarla yurtta çok rahat ettiklerini, kendilerine bu imkanı sunan herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

"İyi ki bu yurda gelmişiz"

Denizli'den gelen Esra Çiğdem de çok merak ettiği tarihi şehri görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Bu şehri çok sevdiğini anlatan Çiğdem, bu kentte vakit geçirmekten gerçekten çok keyif aldığını ifade etti.

Arkadaşlarıyla çok keyifli vakit geçirdiğini dile getiren Buranın kültürünü, tarihi yapılarını her şeyini çok beğendim. Kaldığımız yurt çok temiz bur yurt. İyi ki de bu yurda gelmişiz. Yurtta ücretsiz konakladım. Çok süper bir imkandı bizim için. Ücretli olur diye düşündüm ama değildi. Her şeyin ayarlaması çok güzel yapılmış. Buz sadece geldik ve geziyoruz gayet süper her şey.

Vanlı İlknur yiğit, Mardin için gezi yapılacağını duyunca hemen gelmek istediğini söyledi.
Burada gezilecek görülecek yerler çok fazla. Bakanlığın bize sağladığı imkanla KYK yurdunda kalıyoruz. Yurtta ücretsiz bir şekilde her türlü imkanlar sunuldu bize. Çok memnun kaldık. İlk defa geldim buraya, mümkün olursa bir daha geleceğim. Arkadaşlara da tavsiye ederim, gezsin görsünler.

Semih Kurt

Bakanlığımızın bize sunmuş olduğu bu hizmet çok güzel. Biz doğu ve batı arasında bir kültür alışverişi yaptık. Kendi imkanlarımızla belki gidip göremeyeceğimiz yerleri gördük bu sayede. Mardin gibi bir şehre gelmek gerçekten gurur verici. Mardin gerçekten çok güzel. Merdini gelmek istiyordum, bu imkan sayesinde çok rahat bir şekilde gelebildim.
Sude Yiğit ise yurtta ücretsiz kaldıklarını ve tarihi yerleri gezme fırsatı yakaladıklarını belirterek, ilgili herkese teşekkür ettiklerini aktardı.