İneğinizi bir sağım makinesiyle sağmak istiyorsanız, bir ineği makineyle nasıl sağacağınızı bilmeniz gerekecektir. Sürünüzde çok fazla inek varsa ve inekleri elle sağmak için yeterli zamanınız yoksa süt sağma makinesi kullanarak ineklerinizi sağmayı düşünebilirsiniz. Aslında sağım makinesi ile inekleri sağmak daha az emek gerektirir ve oldukça kolaydır. Günümüzde büyük süt sığırı yetiştiricilerinin çoğu ve ayrıca küçük ölçekli çiftçiler ineklerini kolayca sağmak için sağım makinesini kullanmaktadır.

Genellikle büyük süt çiftçileri, geniş boru tesisatı olan daha büyük ve daha karmaşık bir makine kullanır. Ve boru sistemi, sağım odasından büyük bir süt tankına kadar gider. Büyük ticari işletmeciliği yapan süt çiftliklerinde, sağım odaları büyüklük bakımından diğer çiftliklere göre farklılık gösterebilir. Aslında sağım odalarının boyutu ve şekli, ineklerin çokluğuna bağlıdır. Sürü ne kadar fazla olursa sağım odası da o kadar büyük olur.

Süt Sağma Makinesi ile Bir İnek Nasıl Sağılır?

Süt sağma makinesi, ineğinizden kolay bir şekilde süt elde etmenize yardımcı olurken zamandan ve emekten tasarruf etmenizi sağlar. Süt sağma makinesi kullanımı şu şekildedir:

●     Süt sağma makinesini kullanmadan önce makineyi kontrol edin. Makinenizin uzun süre iyi çalışması için düzenli temizliğinin ve bakımının yapıldığından emin olun.

●     İneği emniyete alın ve memelerini temizleyin.

●     Sağım işlemine başlamadan önce makineyi açın. Çünkü ineği sağmaya başlamadan önce, basınç oluşturmak için makinenin birkaç dakika çalıştırılması gerekecektir. Bu süre içinde ineği emniyete alabilir ve memesini yıkayıp kurutabilirsiniz.

●     Makine ile sağıma başlamadan önce, sütün akması için her bir emziği birkaç kez elle sağmanız gerekir.

●     Sıyırma işleminden sonra, makinenin basıncını serbest bırakın ve süt sağma cihazını ineğinizin meme ucuna yerleştirin.

●     Makineyi açık tuttuktan sonra makinenin tüm sütü memeden çekmesini bekleyin.

●     Daha sonra önce cihazın emişini kapatın ve ardından çıkarın.

İhtiyacınız olan süt sağım makineleri için https://agriline.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.