Yeni bir elektrikli süpürge alımı esnasında göz önünde bulundurulması gerekilen birçok unsur yer almaktadır. Bu unsurların başında da emiş gücü ve kullanım alanları bulunmaktadır. Genel kullanım alışkanlıkları, beklentilere de uyum sağlaması süpürge alımı konusunda yüksek performans elde etmek açısından iyi sonuçlar doğurmaktadır. Süpürgelerin kolay temizlenmesi ve temizlik yapılacak yerlerde alerjik bünyelerin, bebeklerin yaşadığı da eklenirse süpürge seçiminde iyi bir pazar araştırmasına yer verilmesi şart haline gelmektedir.

Bütün bu konuları ama en önemlisi “süpürge alırken emiş gücü ve kullanım alanının önemi” maddelerini buluttabul.com’dan Ekip Yöneticisi Ömer Özmen ile konuştuk:

İyi Bir Temizlik İçin Elektrik Süpürgesi Alımında Dikkat Edilmesi Gerekilenler

Doğru elektrik süpürgesi seçimi sayesinde temizlik süreleri kısalmakta ve bu sayede zaman tasarrufu sağlanmaktadır. Temizlik işleminin hızlı bir şekilde bitirilmesine imkân tanıyan elektrik süpürgeleri, kullanıldığı alanlarda kir olarak kabul edilen her maddeyi kolayca çekebilme özelliğine sahip olmaktadır. İşte bunun için de yeterli hatta üstün bir emiş gücüne ve bu emiş gücünü destekleyecek kaliteli bir motora sahip olması beklenmektedir. Bir elektrik süpürgesinin emiş gücünün ne kadar yüksek olduğu harflerle ifade edilen toz toplama sınıfı ile belirtilmektedir. “A” harfi en fazla toz toplama sınıfı göstermekte ve toz toplama sınıfı sert zemin ile halı yüzeylerde emiş gücünü işaret etmektedir. Buna göre halı, koltuk, perde ya da sert zemin parke, fayans gibi alanlar için ayarlanabilen çekiş gücü sayesinde verimli bir temizliğin önemli unsuru olmaktadır.

Minimalist yaşam taraftarı olan bireylerin yaşam alanlarının da geniş olmaması dik süpürge pratikliğini de ön plana çıkarmaktadır. Özellikle dik süpürge özelliği taşıyan cihazların son teknoloji desteği sayesinde kaliteli emiş güçlerine ulaşması, her türlü dar alanda yüksek hareket kabiliyeti sağlarken iyi performans hijyen kalitesi ortaya koyması da gözlenmektedir. 700 ile 900 watt gücündeki el süpürgesi hakkında günlük temizlik için yerinde ürünler olduğu vurgulanmaktadır. Ayrıca aynı sınıf yani el süpürgelerinin yüksek performans gösteren 1600 ile 2200 arası watt gücüne de sahip olması gözlenmektedir. Bu sebeple bireylerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak seçim yapmasının altı çizilmektedir.

Toza alerjisi olanlara avantaj sağlayan ve yüksek emiş gücüne sahip toz torbalı süpürgeler de pratik kullanım sağlar.

Yüksek Emiş Gücüne ve Kullanım Alanına Süpürge Seçimlerinde Dikkat

Elektrik süpürgelerinde atlanılmaması gerekilen ve çoğu kişinin belki de farklı bildiği bir konu da watt değerinin tamamının emiş gücü ile alakalı olduğu baz alınmaktadır. Bazı elektrik süpürgelerinde watt değerinin emiş gücü yanında gürültü ve ısı olarak da ifade edildiği atlanılmaması gerekilen maddeler arasında bulunmaktadır. Bütün bunlar dışında yeni alınan ve kullanılan elektrik süpürgesinin temel temizliğine de dikkate edilmesi önerilmektedir. Çünkü süpürge her ne kadar yüksek bir emiş gücüne sahip olsa da ya da her alanda kullanıma uygu olsa da düzenli bir şekilde işi boşaltılmazsa, filtreleri ve dış aksamı temizlenmezse göstermesi beklenen performansının çok altında sonuçlar ortaya koyacağı da bilinmektedir.