Seçim çalışmaları kapsamında Denizli’ye gelen SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Tombul ve Parti Meclis Üyesi Sercan Dede, Denizli Milletvekili adayı Av. Kamil Doğan ve İl Başkanı Orhun Çoban ile birlikte önce KESK’i ziyaret etti. Eğitim-Sen binasında gerçekleşen ziyarette seçim süreci değerlendirildi.

Başkanlar Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Tombul ve beraberindeki heyet, partililerle buluşmak için SOL Kültür Merkezine geçti. Burada yapılan toplantı da SOL Parti Denizli Milletvekili adayları tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SOL Parti Denizli Milletvekili Adayı Av. Kamil Doğan, 20 yıllık talan, baskı, zorbalık, yoksulluk, sömürü iktidarını göndermek için yola çıktıklarını belirterek, “Bu ülkenin solcuları, devrimcileri olarak tarih boyunca sömürüye ve zorbalığa direndik. Bu 20 yılda da AKP-Saray rejimine karşı mücadele ettik, bedel ödedik. Alnımız ak, başımız dik! Şimdi bu en kritik seçimde birleşik bir sorumlulukla mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

“1 OY KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA 1 OY SOL PARTİ’YE”

Başkanlar Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Tombul, Gerçek bir değişim yaratmak, 20 yılın karanlığıyla hesaplaşmak ve bu haramilerin geri dönüş yollarını kapatabilmek ancak örgütlü mücadeleyle olabilir diyerek, “Tarihin gördüğü en karanlık ittifakı, Taliban ittifakını yenmek ve halka her tür kötülüğü yapan bu rejime son vermek için 1 oy Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 oy SOL Parti’ye” çağrısı yaptı.

“SOL’UN ÖRGÜTLÜ GÜCÜYLE YENİ BİR ÜLKE KURACAĞIZ”

Sol Parti Başkanlar Kurulu Üye İsmail Hakkı Tombul şu ifadeleri kullandı:

“Ülkenin en gerici, karanlık, faşist güçleri aynı ittifakta yan yana geldi. Hızla çöken Saray rejimini kurtarmak için örgütlenen bu gerici seferberlik karşısında tüm muhalefet güçlerinin birlik ve dayanışması başarmanın anahtarı olacak. Sonunda hepsini birden yeneceğiz.

20 yıldır siyasal İslamcı faşizme karşı mücadelenin onuruyla, şimdi halka, kadınlara, gençlere düşman bu karanlığa son verecek bir mücadele için ileri atılıyoruz. Kazanacağız! SOL’un örgütlü gücüyle yeni bir ülke kuracağız.

SOL Parti’nin ikili bir siyaset hattını uzun süredir tüm Türkiye’de savunuyoruz.  Birinci görevimiz bu felaket iktidarından kurtulmak.  Biz yıllardır bu felaket iktidarından kurtulmak için tek aday etrafında birleşelim dedik. SOL Parti olarak da tek aday etrafında birleşmek için yoğun bir çaba gösterdik.

Evet pusulada SOL var, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek aday etrafında hep birlikte birleşiyoruz ve Kılıçdaroğlu’na oy veriyoruz. Bu felaket iktidarından kurtulmak, bu ülkede çalınan neşemizi, üzerimize çökertilen karabasanı dağıtmak için tek aday etrafında birleşip felaket iktidarını hep birlikte göndereceğiz.

Bu ülkenin insanca yaşanacak koşullara kavuşması için, bu ülkenin ABD emperyalizmi başta olmak üzere emperyalist politikalarla yönetilmemesi için, tam bağımsız bir ülke için, eşitlik için, kadınların sokakta rahatça dolaşabildiği şiddete uğramadığı ülke koşulları için ve gençlerimizin hepsinin iş sahibi olduğu, neşesini yeniden kazandığı bir ülke için ve laiklik için gelin kendimize oy verelim.

Çünkü bize verilen hiçbir oy boşa gitmez, onların baraj sistemlerine başkaldırıyoruz. Diyoruz ki SOL Parti’ye verilecek her oy bu ülkenin güneşli günlerine verilecektir. Bu ülkenin yeniden kuruluşuna verilecektir.”

Toplantı da, Kamil DOĞAN (Avukat), Şerif GÜNEY (Emekli Ziraat Müh.), Beyza AŞKAR (İnş Müh.), Muzaffer AKSOY (Emekli), Serdar AKTAŞ (İşçi), Suat ÇOŞKUN (İşçi), Hayati KÜÇÜK (Avukat)’den oluşan Denizli milletvekili adayları tanıtıldı.

sol-parti-denizli