Denizli’de Carsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi konkordato ilan etti. Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 15 Ocak itibariyle başlamak üzere şirkete 3 ay geçici mühlet verdi. Mahkeme konkordato komiseri heyeti olarak SMMM-BD Hüseyin Erikler, SMMM Ramazan Borucu ve Av. Samim Horasanlı’yı atadı.

ÇOK SAYIDA MAĞDUR VAR İDDİASI

Carsan’ın ilan ettiği konkordato sonrası çok sayıda kişinin mağdur olduğu iddia edildi. Gazetepencere.com yazarı Emre Özpeynirci, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Skywell ve Leapmotor markalarının Denizli bayisi Carsan, konkordato ilan ettiği için arkasında birçok mağdur bırakmış. Bir çok kişi parasını ödediği halde araçlarını alamamış. Dün gelen yoğun mesajlar sonrasında konuyu Skywell'in distribütörü Ulu Motor yetkililerine sordum. Şu cevabı verdiler; "Konkordato komiseri ile iletişim halindeyiz. Bayimizin mal varlığı ve kiralamada araçları var. Yapılandırarak müşterilerin ödemelerini yapacaklar" dedi.

MAĞDURİYETLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Şirket hakkında sosyal medya ve şikayet var internet sitesi üzerinden çok sayıda kişi mağduriyetlerini bildirdi. Kullanıcıların şikayetleri şu şekilde: “Ben de sizin gibi carsan otomotiv mağduruyum. Maalesef 16 ocakta konkordato ilan ettiklerini dün öğrendim. Hatta hiç sipariş vermediklerini de distribütör onayladı. Skywell Denizli insanların parasını kullandı ve araçları teslim etmedi. Bundan ulu motor da sorumludur.” “Skywell Denizli Car Sanayi Bayii! Araçların parasını bizden 20 Kasım'da topladı. 'Bugün yarın aracınızı teslim edeceğiz' diyerek bizi bugüne kadar oyaladılar ve 16 Ocak itibarıyla konkordato ilan ettiler. Şirketin başında şu an kayyım var. Bizim araç ücretlerimiz Ulu Motor'a gitmemiş ve Ulu Motor, Denizli bayisine bunun hesabını sormamış. Denizli bayisi kadar burada Ulu Motor da suçludur, bizim durumumuzda olan 15 kişi var! Bizim mağduriyetimiz ne olacak? Kimse çıkıp da bir şey demiyor. Yazıklar olsun, paramızı hiç ettiniz” “20 Kasım tarihinde Skywell araç ücretinin 1 milyon 655 bin TL'lik ilk kısmının (kalan 300 bin TL araç tesliminde ödenecekti) 300 bin TL'lik kısmını U*** M****'a, 1 milyon 50 bin TL'lik kısmını ise Car-San hesabına yatırdım. Beni bugüne kadar 'ha bugün ha yarın' şeklinde oyaladılar. Sonra Ocak ayının 15'inde Car-San bayinin konkordato geçici mühlet kararı aldığını öğrendim. Bu durum üzerine U*** M**** merkezi ile iletişime geçtiğimde, Car-San bayisinin 1 milyon 50 bin TL'yi U*** M****'a göndermediğini; onların hesabında yalnızca karttan geçtiğim 300 bin TL'lik ödemenin ulaştığı ve bu sebeple 20 Kasım'da yaptığım sözleşmenin, tüm paranın U*** M****'a ulaşmaması sebebiyle çok önceden iptal olduğunu ve benim adıma siparişin dahi alınmadığını öğrendim. Bu paranın yatmadığına dair U*** M**** tarafından hiçbir şekilde haberdar edilmedim. Car-San bayi tarafından 1 milyon 50 bin TL paramdan oldum. Konkordato ilan ettiği için hakkında icra takibi de yapılamıyor. Car-San'dan hakkımı, gerek araç gerekse para iadesi olarak alacağım!” “14 Eylül de Denizli carsan bayisinden skywell et5 legend aracın siparişini verdim ve ücreti peşinen ödedim. Aracın kasım ayının ilk yarısında teslim edileceği söylendi. Bayi haftalardır bugün yarın diye diye oyalayıp duruyor. Ve bugün 19 Ocak itibariyle siparişimden 4 ay geçti ve vaat edilen teslim tarihinden de 2 aydan fazla oldu. Benden aylar sonra sipariş verenler araçlarını aldılar. Kendi çıkarlarına göre bir teslimat sırası belirlemişler işlerine geldiği gibi davranıyorlar. 1 aydan fazladır distribütör ile de iletişimdeyim. Ama onlar da bayiyi korumakla adeta bu haksızlığa kalkan oluyorlar. Aracımın bir an önce teslimini istiyorum”

Denizli'de Mahkeme 15 milyon Liraya Arsa Satıyor Denizli'de Mahkeme 15 milyon Liraya Arsa Satıyor