Cep telefonları, günümüz dünyasında olmazsa olmaz denilen kişisel eşyalar arasında yer alan en önemli ürün olmaktadır. Uzun süre kullanım gerçekleşebilmesi için özenli ve sağlam koruma, dikkatli davranma ve bakımının periyodik olarak yapılması gerekir. Bu nedenle cihazların darbeden korunması ve düşmelerde sorun yaşanmaması adına telefon kılıfları tercih edilmelidir. Birbirinden farklı tasarımlara sahip olan kılıflar aynı zamanda malzeme olarak da farklılaşmaktadır.

1. Telefon Kılıfı Nasıl Seçilir?

Telefon kılıfı seçerken malzemeye dikkat edilmelidir. Tüm ürünler tasarım harikası görünüme sahip olsa da işlevlerini yerine getiremeyebilirler. Telefonları sağlıklı bir şekilde korumak ve cihaza gereksiz zarar verilmemesi için sert yapılı malzemelere nazaran yumuşak yapılı silikon kılıflar tercih edilebilir. Sert yapılı malzeme genel olarak plastik olduğu için, plastik telefon ısındığında soğumasını engeller, çizik oluşturur ve düşme esnasında kırılabilir. Kaliteli, kullanım kolaylığı ve dayanıklı telefon kılıfı için malzeme seçimi çok önemlidir.

2. Her Kılıf Telefon Modeline Uyum Sağlamaz

Kapak ve kılıf çeşitleri telefonun ölçülerine ve tasarımına uygun üretilmektedir. Aynı markanın ürünlerinin farklılığı bile farklı üretim gerektirir. Her telefonun kendine özgü kılıf aksesuarının olması güvenli bir şekilde kullanımı sağlar. Her açıdan düşüşte telefonu koruyan, köşelere tam oturan ve kasa alanını kaplayan telefon iPhone 7 Kılıf, telefonu hantal hale getirmeden korur ve tasarım noktasında da sıradışı bir görsellik sağlar. Zarif ve koruması yüksek telefon kılıfları zengin seçeneklere sahiptir.

3. Plastik Kılıf Kullanımı

Pek çok markada ve modelde plastik telefon kılıfı mevcuttur. Peki, uzmanlara göre plastik kullanımı ne kadar doğru? Pek çok yapılan anketin sonuçlarına göre plastik kılıf kullanımı yerine yumuşak yapılı ürünler tercih edilmelidir. Plastik ürünler sert yapılı oldukları için telefona zarar vermeleri olasıdır. Plastik kullanımı tercih ediliyorsa, iç bölümü yumuşak ve kadifemsi yapıya sahip olan ürünler seçilmelidir. Kasa bölümünü yumuşak bir yüzey korumalı ve çizilmesini önlemelidir.

4. Mevsime Göre Kılıf Değişimi

Sert yapılı kılıflar telefonun kısa sürede ısınmasını sağlar ve çabuk soğutmaz. Hava alamayan telefonların kullanım ömrü de aynı oranda kısalmaktadır. Bundan dolayı özellikle yaz aylarında sert yapılı telefon kılıfları tercih edilmemelidir. Darbeleri absorbe etmeyen sert yapılı ürünler, sıcak aylarda da telefona hasar vermektedir. Hantal, büyük ve kullanım zorluğu olmasının yanında aynı zamanda ürünlerin telefona hasar veriyor olması tercih edilmemesi için etken sebeplerdendir.

5. Tam Kılıf mı Kamera Korumalı Kılıf mı?

Telefonlar elde, çantada ya da cepte gezdirilen, bir yere gidildiğinde hemen düz bir alana konulan ürünlerdir. Sürekli bir aktarım halinde olmalarından dolayı sık bir şekilde düşme riski ile karşılaşılabilir. Bunun önüne geçilemiyorsa o zaman cihazlar için sağlam koruma gerektiren kılıflar tercih edilmelidir. Kılıfların temel işlevi, cep telefonlarını darbeden korumak ve oluşabilecek hasarları minimum seviyeye indirmektir. Bu nedenle tam korumalı kılıf, diğer ürünlere nazaran daha işlevsel olacaktır.