Web sitelerinin arama motoru algoritmalarına uygunluğunu sağlayacak optimizasyon çalışmalarını gerçekleştiren, başta Google omak üzere tüm arama motorlarına uyumlu hale getirmek için analiz eden kişilere SEO uzmanı adı verilir. SEO uzmanları tarafından belirlenen SEO stratejilerinin doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi web sitelerine arama motoru sıralamalarında iyi sıralamalar kazandırır.

Antalya web tasarım fiyatları uygunluğu nedeniyle, ilgi gören hizmetlerden biridir. Başarılı bir web tasarımı, web sitelerinin arama motoru sıralamalarındaki yerini doğrudan etkiler. Antalya dijital pazarlama ajansı hizmetlerinden faydalanılarak SEO çalışmaları sonucu web sitelerinin organik trafiğini arttırmak mümkündür. SEO uzmanlarının kendi içlerinde alt uzmanlık dalları olabileceği gibi bir web sitesinde tüm alanlara hakim olan SEO uzmanları da vardır. 

Analiz ve SEO Stratejisi Belirleme SEO Çalışmalarının İlk Adımıdır

SEO uzmanları SEO çalışmalarına başlamadan önce ön analiz yapar ve temelde bir yol haritası belirlerler. Analiz süreci kapsamında; anahtar kelime araştırması, mevcut trafik analizi, rakip analizi ve SWOT analizi gibi adımlar gerçekleştirilir. Analiz süreci SEO çalışmalarının genel seyrini belirlediği gibi istenilen hedefe ortalama ne zaman ulaşılabileceğine dair bilgi verir.

Google başta olmak üzere arama motorlarının botları için web sitelerini doğru bir şekilde taramak ve indekslemek çok önemlidir. Eğer web siteleri arama motoru botları tarafından taranması sırasında sorun yaşanıyor ve indekslenemiyorsa bu teknik sorunlar yaşandığı anlamına gelir. SEO uzmanları eksikleri ve hataları tespit eder, yazılım ekiplerine yönlendirirler.

Web sitelerinin kullanıcı deneyiminin iyi olması arama motorları nezdinde çok önemlidir. Çünkü arama motorları, kullanıcıların faydasına olan sonuçları en hızlı şekilde sunmayı amaçlar. SEO uzmanları bu nedenle kullanıcı deneyimini analiz eder ve iyileştirmeye yönelik adımları belirlerler. Kullanıcı deneyimi aşamasında; kullanıcıların sayfada kalma süresi, yazıların font okunurluğu, doğal bir yazım dili olup olmadığı, mobil cihaz uyumluluğu, sayfa hızı, kırık linkler, kısa ve akılda kalıcı URL kontrolleri yapılmalıdır.

SEO uzmanlarının en çok önem vermeleri gereken konu hiç şüphesiz içerik analizidir. Web sitelerini oluşturan farklı içerik konuları vardır. SEO çalışmaları kapsamında içeriğin kalitesine ağırlık vermek ve bu konularda gerekli geliştirmeler sunmak önemlidir. Oluşturulacak içeriklerin arama motorları için değil kullanıcılar için oluşturulması gerekir. Çünkü kullanıcının ilgi gösterdiği ve zaman geçirmeyi tercih ettiği içerikler Google tarafından başarılı olarak kabul edilir ve ödüllendirilir.

Yapılan her tür SEO çalışmasının verimliliğinin ve performansının analiz edilerek raporlanması SEO uzmanlarının görevidir. Performans raporlarının haftalık ya da aylık olarak hazırlanması tercih edilebilir. Google Analytics üzerinden bir önceki ayla organik trafik karşılaştırması yapmak mümkündür. Ayrıca Search Console performans analizleri gibi verilerden de faydalanılabilir.

Kekikçinin sorunları yerinde görüşüldü Kekikçinin sorunları yerinde görüşüldü

SEO Uyumlu İçerik Nedir?

Markaların ürün ve hizmetleri ile ilgili olarak hedeflerine ulaşmalarını sağlayan en önemli yapı taşlarından biri web sitelerinde yer verilen içeriklerdir. Kaliteli içeriklerin temelinde ise SEO vardır. SEO uyumlu içerikler, web sitelerinin rakipleri arasından ayrılmasını sağlayacak kalitede olmalıdır. Temel SEO kuralları ile içerik yazmak temelde yeterli olsa da SEO uyumlu içerik yazarken yalnızca SEO’nun kriter olarak alınmaması gerekir. İçerik mutlaka okuyucu dostu olmalıdır. Okuyucular içeriği okurken SEO için yazılmış olduğunu anlamamalıdırlar. 

SEO uyumlu içerikler web sitelerinde yayınlanmaya başladığında ve bu konuda istikrar sağlandığında organik ziyaretçi trafiği kısa sürede artar. SEO çalışmaları eksiksiz bir şekilde yapılması daha sonra ise kaliteli ve güncel konularda içerik girişinin düzenli olmasına odaklanılmalıdır.

SEO uyumlu içerik yazmak için ilk yapılması gereken anahtar kelime çalışmasıdır. Hedeflenen anahtar kelimelerin aranma hacmine göre anahtar kelime seçimi yapmak gerekir. Seçilen anahtar kelimelerin uzunluğuna dikkat edilmelidir. Yazıdaki anahtar denge kelimesine ve konuyla alakası olmayan anahtar kelimeler kullanmamaya özen gösterilmelidir.

İçerik özgü bir şekilde yazılmalı, tamamı bir yerden alınmamalı ve alıntı yapılacaksa belirtilmelidir. İçeriğin kaliteli ve özgün olması SEO açısından çok önemlidir. SEO kurallarına uygun içerik üretilirken dikkat edilmesi gereken diğer nokta yazı düzenidir. Yazıdaki anlam bütünlüğü, paragrafların uzunluğu ve dil bilgisi kurallarına uygunluk kaliteli ve SEO uyumlu içeriklerin olmazsa olmazıdır. SEO uyumlu içerikler yazılırken en çok aranan kelimeler arasından alt kelimeler seçilmeli ve alt başlıklarda anahtar kelimeler kullanılmalıdır.