Halk oyununda Türkiye’nin önde gelen isimlerinden birisi olan Sarayköy, yarışmalarda isminden söz ettirmeye devam ediyor. Her sene ezberi bozmayan ve birincilikleri toplayan Sarayköy’ün efeleri ve yarenleri Türkiye şampiyonluğu için harekete geçti.

Okul Sporları Halk Oyunları İl Yarışması'nda Yıldızlar kategorisinde Düzenlemeli Dal Denizli birincisi ve Okul Sporları Halk Oyunları Bölge Finalleri'nde şampiyonluk kupasının sahibi olan Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu üyelerinden oluşan Sarayköy Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibi, gözünü Türkiye Şampiyonluğuna dikti.

Antrenör Ömür Günay, Atatürk Ortaokul Müdürü Halil Yılmaz, halk oyunları ekibi ve veliler, yarışmalarda ve hazırlık aşamalarından her zaman destek veren Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Denizli ve bölge şampiyonluk kupalarını da yanlarında getiren ekip üyeleri Başkan Özbaş’a üçüncü kupa olan Türkiye şampiyonluğunu getirme sözü verdi.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Yılmaz, “Bizlere her zaman destek olduğunuz için teşekkür ederiz. En güzeli de hazırlatmış olduğunuz ve bizlere özel olarak yarışmalarda yer alan müziğimiz için çok teşekkür ederiz. Bizim için büyük bir önemi vardı” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özbaş, “Sporun, kültürün ve sanatın her basamağı bizim için çok kıymetli. Bu alanlarda yaptığımız her bir çalışmamız ilçemizi, çocuklarımızı hep bir adım öne alıyor ve Sarayköyümüzün ismini güzel projelerde ve başarılarda duyma onurunu yaşatıyor. Halk oyunumuz da bizim için çok kıymetli. Sayenizde kültürümüzün ön önemli taşlarından birisi olan halk oyunumuzda başarıyla bahsediliyoruz. Çocuklarımızın, Ömür Günay hocamızın, desteklerini her zaman hissettiren velilerimizin yüreğine, emeğine sağlık. Bende çok teşekkür ederim. Özel olarak çalıştığımız Sarayköy yarışma müziğimiz de ilçemizin tarihi için çok kıymetli. Orada Milli Mücadele tarihimiz ve kahramanlarımızın ismi geçiyor ve yarışmalarda herkese tanıtma imkânımız doğuyor. Sizlerin yanında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve her zamanda yan yana olacağız. Sizlere güveniyoruz” dedi. saraykoyun-efeleri-ve-yarenleri-gozunu-turkiye-sampiyonluguna-dikti