Sarayköy’de 2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılışı kapsamında bir dizi program düzenlendi. İlk olarak Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Günün anlam ve önemini belirten şiirin okunmasından sonra program Hacı Nadire Mersin Cumhuriyet İlk Okulu’nda devam etti. 
Program, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

“Yeni eğitim öğretim yılına güçlü bir şekilde başlıyoruz”

2022-2023 eğitim-öğretim yılına başlamış olmanın sevinci, heyecanı ve mutluluğu içinde olduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Akhan, “ Yeni eğitim öğretim yılımız öğrencilerimize, ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Eğitime başlamış tüm yeni öğrencilerimize ‘Aramıza hoş geldiniz’ diyorum. Eğitim yolculuklarının başarılı ve güzel geçmesini diliyorum. Başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere Sarayköy Kaymakamlığımızın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Sarayköy Belediyemizin destek ve katkılarıyla öğrencilerimizin geleceğe doğru, emin adımlarla yürümesi, daha iyi bir eğitim alabilmeleri için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz, edeceğiz. Hedefimiz her bir çocuğumuzun kendi potansiyelini geliştirebilmesi ve üretken bir birey olabilmesi için eğitim imkânlarından eşit ve adil bir şekilde yararlanmalarını sağlamaktır. Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yılda yeni eğitim öğretim yılına güçlü bir şekilde başlıyoruz” dedi.

“Eğitim ordumuzun yanındayız”

Hizmetlerinin en başında eğitim geldiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Ülkemizi ve bizleri koruyan çok büyük bir orduya sahibiz. Bir de bizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartacak, bilimin ışığında, Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaştıracak en büyük ordumuzda eğitim camiamız. Ne kadar güçlü bir eğitim ordumuzun olduğunu Sarayköy’den de görebiliyoruz. Yerel yönetimler, Sarayköy Belediyesi olarak her zaman eğitim ordumuzun yanında olmaya çalıştık. Okullarımızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin tüm ihtiyaçlarını gidermek için elimizden gelenin fazlasını yapmak için çalışıyoruz. 2022-2023 eğitim öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize, ilçemize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başöğretmenimiz olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Eğitime önem veren ilçe: Sarayköy

Sarayköy’ün eğitime önem veren bir ilçe olduğunu aktaran Kaymakam Cantürk, “ İlçemiz eğitime açık bir yer. Bunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Kısa süre önce sona eren Yaz Spor Okullarımız gençlerimizle cıvıl cıvıldı. Çocuklarımızı eğitime, spora teşvik eden ve arkalarında olan kıymetli velilerimize ve emek emek bilgi öğreten öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Eğitim camiamızın ve öğrencilerimizin her zaman yanındayız. 2022-2023 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, ront gösterisi yapıldı, halk oyunu gösterisi sunuldu ve Hacivat-Karagöz oyunu sahnelendi. 
4. sınıf öğrencilerin balonlarla 1.sınıf öğrencilerini karşıladığı programda Nasrettin Hoca kıyafeti giyen öğrencinin 2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılışını temsilen çaldığı zilin ardından program sona erdi.

PROGRAMA KATILANLAR

Düzenlenen programa Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Bekir Bakırcı, kurum ve kuruluşların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

saraykoy-acilis-3saraykoy-acilis-2saraykoy-acilissaraykoy-acilis-1