Sarayköy Belediyesi, ilçenin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayan etkinliklere ve projelere imza atmaya devam ediyor. İlçenin çehresine önemli yapılar inşa etmeyi sürdüren Sarayköy Belediyesi, ürettiği kültürel projeleriyle adından söz ettiriyor. 
Eğitime önemli katkılar sağlayan Sarayköy Belediyesi bünyesinde açtığı Sosyal Etkinlik Merkezi ile ilçedeki öğrencilere ücretsiz etüt imkânı sağlıyor.

Yarışmanın amacı

İlk ve ortaokul öğrencilerinin sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, okuma alışkanlığı kazandırmak, düşünme kabiliyetlerini geliştirmek, anlama ve algılama düzeylerini yükseltmek, hızlı düşünme ve kendini ifade edebilme yetisini geliştirmesine katkıda bulunmak amacıyla “Kitap Bilginleri Yarışıyor” yarışması düzenledi.

Kimler katılıyor

İlçede içerisinde gerçekleşecek yarışma, 3.- 4. sınıf, 5.-6. sınıf, 7.-8. sınıf olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek. Kategoride bulunan öğrencilere düzeylerine göre belirlenen 2’şer kitap Sarayköy Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilecek. 
Kitaplara verilen okuma süresinin ardından Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi öğretmenleri tarafından 50 soru hazırlanacak. Öğrenciler kendi kategorisinde okuduğu 2 kitap üzerinden sınava girecek. Sınavda en başarılı ilk üç kişi ödüllendirilecek. 3 kategorinin birincilerine 1.000 lira, ikincilerine 750 lira ve üçüncülerine 500 lira para ödülü verilecek.

Kitapları Sarayköy Belediyesi hediye edecek

Sarayköy’ün eğitim şehri olması yolunda önemli projeler oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Öğrencilerimiz için başlattığımız “Kitap Bilginleri Yarışıyor” yarışma gibi görünse de aslında hedeflerimiz ve amaçlarımız var. Gençlerimizin kitap okuma alışkanlığını kazanmasını ve kitap ile ilgili hayatlarını olumlu yönde etkileyen farklılıkları keşfetmelerini istiyoruz. Kayıt sonrasında açıklayacağımız, eğitime katkı sağlayan, dünya çapında yer etmiş kitaplarımızı öğrencilerimize hediye edeceğiz. Hediye ettiğimiz kitaplar içerisinden oluşturduğumuz soruları en çok bilen öğrencilerimize ödüllerini takdim edeceğiz” dedi.

kitap-3