Denizli Valiliği, Sarayköy Kaymakamlığı ve AFAD koordinesiyle deprem bölgelerine yardım çalışmalarını arttırarak sürdüren Sarayköy Belediyesi, depremin çocuklar üzerindeki etkisini azaltılması için oyun çadırı oluşturdu. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş'ın deprem bölgesinde takip ettiği çalışmalarda kurulan oyun çadırında çocuklar gün boyu çeşitli etkinlikler yapıyor. 
Hatay’ın Antakya ilçesi Derince Mahallesi’ne kurulan oyun çadırında bir çocuk gelişim uzmanı ve psikolog, çocuklarla yakından ilgilenerek çocukların en az travma ile bu süreci atlatmalarına destek oluyor. 
Yüzlerini boyayan, oyun hamurlarıyla oynayan, resim yapan, kitap okuyan ve yaşanan ortamdan kısmen uzaklaşan çocukların mutluluğu ise ailelerine moral oluyor.

ÖRÜLEN GİYSİLER ÇOCUKLARA HEDİYE EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Sarayköylü kadınlar, bağışlanan yün iplikleri depremzede çocuklar için kışlık giysiye dönüştürmeye başlamıştı. Örülen şapka, eldiven, süveter ve atkıları Başkan Özbaş, çocuklara hediye etti. 
Küçük yüreklerden büyük acıları sileceklerini söyleyen Belediye Başkanı Özbaş, “ Sarayköy Belediyesi Çocuk Oyun Çadırımızda çadır kentte kalan evlatlarımız psikoloğumuzun ve çocuk gelişimi uzmanımızın eşliğinde kitap okuyup resim yapıyorlar, hikâyeler dinleyip oyunlar oynuyorlar. Geleceğimiz olan çocuklarımızın, gençlerimizin depremin etkisinden çıkmaları için elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

oyuncadiri-5oyuncadiri-3oyuncadiri-1oyuncadiri-2oyuncadiri